Φωτογραφίσαμε το Karlovy Vary, γιατί πρέπει κι εσύ να το επισκεφτείς

Τι να σου πρωτοπώ για αυτή την τσέχικη πόλη, δεν ξέρω ούτε εγώ. Πήγαμε πριν κάμποσα χρόνια, δεν την χορτάσαμε και είπαμε να ξαναπάμε. Η προστασία της ομπρέλας της UNESCOτην άφησε αναλλοίωτη και απαστράπτουσα, αυτοκρατορική και βασιλική. Μια λουτρόπολη, όνομα και πράμα.

Ιαματικά νερά τρέχουν από παντού, πήδακες, βρύσες, λουτρά να χαρίζουν υγεία και ευεξία, είτε πίνοντας τα στα χαρακτηριστικά πήλινα δοχεία με στόμιο σαν χοντρό καλαμάκι, είτε κάνοντας μπάνιο μέσα σε αυτά.

Μια art nouveau πόλη, πνιγμένη στο πράσινο που προσελκύει κάθε χρόνο μισό εκατόμμυριο τουρίστες που αναζητούν ηρεμία, γαλήνη, ανάπαυση σε μυθικά ξενοδοχεία, όπως το 322 ετών αριστοκρατικό Grand Hotel Pupp και φυσικά θεραπεία με τα ιαματικά νερά που αναβλύζουν από παντού.

Αν τύχει και είσαι εκεί τέλη Ιουνίου – αρχές Ιουλίου, να είσαι σίγουρος ότι θα δεις  από κοντά τους αστέρες του παγκόσμιου κινηματογράφου, εφόσον η πόλη είναι παγκόσμια γνωστή για το Karlovy Vary Film FestivalΣίγουρα πρέπει να περπατήσεις τον by the river Τέπλα, δρόμο Stara Loukaνα φας ένα σπιτικό γλυκό στο café Elefant (εκεί που ο Γκαίτε γιόρτασε τα γενέθλιά του), αλλά και να επισκεφτείς τις πάμπολλες Kolonada για να δοκιμάσεις αγάλι αγάλι τα ιαματικά νερά.

Πάρε ακολούθως ένα από τα μονοπάτια, διέσχισε το δάσος με προορισμό τον Diana Lookout Tower και θα βρεθείς σε ένα από τα πιο ψηλά σημεία της πόλης που από εκεί θα απολαύσεις τη θέα ολάκερου του Karlovy Vary, μέσα από το πράσινο παραπέτασμα του δάσους.

Αν δεν είσαι λάτρης της ανάβασης, τότε σου έχω ευχάριστα νέα, γιατί έχουν φτιάξει για εσένα ένα state of the art  τελεφερίκ, που θα σε ανεβάσει στα ψηλά βουνά στο πι και φι. Εκκλησιές, εντυπωσιακές θα δεις πολλές, σημείωσε όμως την Pravoslavny Kostel Svateho a Pavlaπου λάμπει διά της παρουσίας της από παντού με τους χρυσούς της τρούλλους, ενώ αν είσαι λάτρης της υψηλής γαστρονομίας, δεν το συζητώ. Grand restaurant στο Grand Hotel Pupp.

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ξαναβγάλαμε το καπέλο στους έχοντες το γενικό πρόσταγμα σε πεντάστερο ξενοδοχείο Λεμεσού, για πολλούς λόγους, αλλά περισσότερο για την εκπαίδευση που έχουν προσφέρει στο προσωπικό τους…

Ξαναβγάλαμε το καπέλο στους έχοντες το γενικό πρόσταγμα σε πεντάστερο ξενοδοχείο Λεμεσού, για πολλούς λόγους, αλλά περισσότερο για την εκπαίδευση που έχουν προσφέρει στο προσωπικό

RiNNOVATE. Το απόλυτο συνέδριο για την περιφερειακή ανάπτυξη στην περιοχή της Αμμοχώστου – Συνέντευξη με τον συνδιοργανωτή Κυριάκο Αττούνη

Το Ίδρυμα Ignite, με ιδιαίτερη περηφάνια ανακοινώνει τη διοργάνωση του συνεδρίου RiNNOVATE, μια οραματική εκδήλωση αφιερωμένη στη διερεύνηση του μέλλοντος της περιφερειακής ανάπτυξης στην περιοχή