Φωτογραφίσαμε το Karlovy Vary, γιατί πρέπει κι εσύ να το επισκεφτείς

Τι να σου πρωτοπώ για αυτή την τσέχικη πόλη, δεν ξέρω ούτε εγώ. Πήγαμε πριν κάμποσα χρόνια, δεν την χορτάσαμε και είπαμε να ξαναπάμε. Η προστασία της ομπρέλας της UNESCOτην άφησε αναλλοίωτη και απαστράπτουσα, αυτοκρατορική και βασιλική. Μια λουτρόπολη, όνομα και πράμα.

Ιαματικά νερά τρέχουν από παντού, πήδακες, βρύσες, λουτρά να χαρίζουν υγεία και ευεξία, είτε πίνοντας τα στα χαρακτηριστικά πήλινα δοχεία με στόμιο σαν χοντρό καλαμάκι, είτε κάνοντας μπάνιο μέσα σε αυτά.

Μια art nouveau πόλη, πνιγμένη στο πράσινο που προσελκύει κάθε χρόνο μισό εκατόμμυριο τουρίστες που αναζητούν ηρεμία, γαλήνη, ανάπαυση σε μυθικά ξενοδοχεία, όπως το 322 ετών αριστοκρατικό Grand Hotel Pupp και φυσικά θεραπεία με τα ιαματικά νερά που αναβλύζουν από παντού.

Αν τύχει και είσαι εκεί τέλη Ιουνίου – αρχές Ιουλίου, να είσαι σίγουρος ότι θα δεις  από κοντά τους αστέρες του παγκόσμιου κινηματογράφου, εφόσον η πόλη είναι παγκόσμια γνωστή για το Karlovy Vary Film FestivalΣίγουρα πρέπει να περπατήσεις τον by the river Τέπλα, δρόμο Stara Loukaνα φας ένα σπιτικό γλυκό στο café Elefant (εκεί που ο Γκαίτε γιόρτασε τα γενέθλιά του), αλλά και να επισκεφτείς τις πάμπολλες Kolonada για να δοκιμάσεις αγάλι αγάλι τα ιαματικά νερά.

Πάρε ακολούθως ένα από τα μονοπάτια, διέσχισε το δάσος με προορισμό τον Diana Lookout Tower και θα βρεθείς σε ένα από τα πιο ψηλά σημεία της πόλης που από εκεί θα απολαύσεις τη θέα ολάκερου του Karlovy Vary, μέσα από το πράσινο παραπέτασμα του δάσους.

Αν δεν είσαι λάτρης της ανάβασης, τότε σου έχω ευχάριστα νέα, γιατί έχουν φτιάξει για εσένα ένα state of the art  τελεφερίκ, που θα σε ανεβάσει στα ψηλά βουνά στο πι και φι. Εκκλησιές, εντυπωσιακές θα δεις πολλές, σημείωσε όμως την Pravoslavny Kostel Svateho a Pavlaπου λάμπει διά της παρουσίας της από παντού με τους χρυσούς της τρούλλους, ενώ αν είσαι λάτρης της υψηλής γαστρονομίας, δεν το συζητώ. Grand restaurant στο Grand Hotel Pupp.

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας…

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για τις “Φοίνισσες” του Ευριπίδη, στην Πάφο, στη Λάρνακα και στη Δερύνεια

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο