Χαμένη για εκατό χρόνια “Η κυρία με την εσάρπα” (βίντεο)

“Η κυρία με την εσάρπα” εθεάθη στο κοινό μετά από 100 χρόνια. Το εμβληματικό έργο του κορυφαίου αυστριακού καλλιτέχνη Γκούσταβ Κλιμτ, μετά και το έτος 1925, όπου παρουσιάστηκε για τελευταία φορά, εξαφανίστηκε από τα φώτα της καλλιτεχνικής δημοσιότητα.

Μάλιστα στους καταλόγους των raisonnes των έργων τέχνης του καλλιτέχνη, ο εν λόγω πίνακας ήταν καταχωρημένος ως “χαμένος”, που αυτό σημαίνει σύμφωνα με τους ειδικούς ότι ίσως καταστράφηκε στον πόλεμο.

Το πορτραίτο τελικά θα δημοπρατηθεί στις 24 Απριλίου για λογαριασμό των ιδιοκτητών και των νόμιμων διαδόχων της εβραϊκής οικογένειας Lieser, σύμφωνα με τη διεθνή συμφωνία για την επιστροφή των έργων τέχνης που ανακτήθηκαν από τους Ναζί, στους απογόνους των ανθρώπων από τους οποίους αφαιρέθηκαν. Το έργο, σύμφωνα με το οίκο δημοπρασιών im Kinsky, αναμένεται να κτυπήσει τα 54 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή άρθρου: BBC NEWS 

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Θέλω τόσο εγώ, όσο και τα παιδιά μου να ευχαριστήσουμε τους ιδιοκτήτες, δυο εστιατορίων της πρωτεύουσας που επέκτειναν το ωράριο λειτουργίας τους το βράδυ, για να μας εξυπηρετήσουν για το δείπνο αποφοίτησης των παιδιών μας…

Θέλω τόσο εγώ, όσο και τα παιδιά μου και οι προσκεκλημένοι μας, να ευχαριστήσουμε τους ιδιοκτήτες, τους σεφ, τους σερβιτόρους και γενικά όλο το προσωπικό,