Όχι ξανά στην κατάψυξη το αποψυγμένο κρέας. Μάθε το γιατί.

Σίγουρα το έχεις ακούσει πολλές φορές. Σε έχουνε προειδοποιήσει πολλοί για το αποψυγμένο κρέας, που είχες σκοπό να μαγειρέψεις, μα ήρθαν τα πάνω κάτω εκείνες τις μέρες και δεν είχες καν χρόνο ούτε για να κοιμηθείς. Το μόνο που δεν πρέπει να κάνεις σε αυτή την περίπτωση, είναι να το ξαναστείλεις στην κατάψυξη και ο λόγος είναι τα ΒΑΚΤΗΡΙΑ.

Κατά την απόψυξή του κρέατος παθογόνοι οργανισμοί και βακτήρια ξεκινούν να δραστηριοποιούνται – έστω κι αν ο πυρήνας είναι ακόμη σκληρός και παγωμένος – ιδίως στις εξωτερικές επιφάνειες που ξεπαγώνουν πιο γρήγορα από το γεωμετρικό κέντρο του κρέατος.

Άρα αν αυτό το κρέας, στο οποίο ήδη υπάρχουν βακτήρια, το παγώσουμε εκ νέου, τη δεύτερη φορά που θα το αποπαγώσουμε τα καινούρια βακτήρια θα προστεθούν με τα παλιά.
Γι’ αυτό, ποτέ μην αποπαγώνετε το κρέας εκτός ψυγείου – πάντοτε στην συντήρηση στους 4 – 5 βαθμούς Κελσίου – και προγραμματίστε το μαγείρεμά του σε μια δυο μέρες πριν ξεκινήσουν σε αυτό να πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα οι παθογόνοι οργανισμοί.

Για καλό και για κακό, πριν το μαγειρέψετε, μυριστείτε το, αλλά και κάνετε ένα οπτικό έλεγχο, γιατί αν δείτε έντονο ή και μερικό αποχρωματισμό, τότε τα πράγματα έχουν χαλάσει, όπως και τα σχέδιά σας για σπιτικό, μαγειρευτό φαγητό.

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Καλοκαιρινές εμπειρίες Ρους

Δελτίο τύπου Από τις 15 Ιουνίου, και για το υπόλοιπο καλοκαίρι, το εστιατόριο ῥοῦς θα παραμείνει ανοικτό για ιδιωτικές εκδηλώσεις και πάρτυ, με μενού που