#45 Έχω επισκεφθεί, μέσα στα πλαίσια ενός εκπαιδευτικού προγράμματος, διάφορες ξενοδοχειακές μονάδες και άρπαξα κάτι που καλό είναι να το εφαρμόσουμε και στην Κύπρο…

Έχω επισκεφθεί, μέσα στα πλαίσια ενός εκπαιδευτικού προγράμματος, διάφορες ξενοδοχειακές μονάδες και άρπαξα κάτι που καλό είναι να το εφαρμόσουμε και στην Κύπρο, τόσο στις επιχειρήσεις μας – κυρίως στα ξενοδοχεία – όσο και στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Οι διάδρομοι π.χ ενός ξενοδοχείου, φωτίζονται αμυδρά για εξοικονόμηση ηλεκτρικού ρεύματος, με τα φώτα να ενεργοποιούνται μόνο αν τα “ειδικά μάτια” αντιληφθούν κίνηση, π.χ να ανοίξει η πόρτα του ανελκυστήρα ή ενός δωματίου. Μας είπαν ότι η εξοικονόμηση είναι πραγματικά τεράστια. Είναι κρίμα και σπατάλη αχρείαστης ενέργειας, κατάλυμα με διαδρόμους πέραν του ενός χιλιομέτρου να τους έχει πλήρως φωτισμένους 24 ώρες, ίδιως μεταξύ 23.00 – 07.00, που η κίνηση ανθρώπων βρίσκεται στο ελάχιστο. Ας το εφαρμόσουμε όλοι. Είναι μια πολύ “πράσινη” κίνηση που μας συμφέρει όλους.

Πείτε μας την άποψη σας στα comments:

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Aelia Wellness Retreat. Λάνσαρε την ανανεωμένη του κάρτα φαγητών και σου προτείνουμε τις γευστικές του εκπλήξεις (Greek & English)

Η σύντομη διαδρομή από Λευκωσία, ανάμεσα στα καταπράσινα λιβάδια, τους ελαιώνες και το υπέροχο τοπίο με πρωταγωνιστή την κυπριακή φύση, είναι το πρώτο σου κρατούμενο.

Το Pralina επιστρέφει δυναμικά στη Λεμεσό

Γιορτινή ατμόσφαιρα, κομψός σχεδιασμός και ξεχωριστές γλυκές προτάσεις Σε γιορτινό κλίμα και χριστουγεννιάτικη διάθεση άνοιξε ξανά τις πόρτες του στη Λεμεσό το ζαχαροπλαστείο Pralina την

Τρεις αστέρες Michelin στο Cor Gastronomy: Chris Theofanous και Jacob Jan Boerma σε μια εντυπωσιακή βραδιά υψηλής γαστρονομίας. Οι εντυπώσεις μας…

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας, γεμάτη χαρά, αρώματα και διεθνείς επιρροές, ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο διήμερο γαστρονομικό event που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Cor Gastronomy. Ένα υψηλού