Αψεγάδιαστη συνταγή για πάπια confit, από τον Χρίστο Χειμωνίδη του εστιατορίου Salt & Fire

Λατρεμένη πάπια confit θα μάθεις να φτιάχνεις με τη συνταγή που σου παρουσιάζουμε σήμερα. Πίσω από αυτή, ο Χρίστος Χειμωνίδης, του βραβευμένου εστιατορίου Salt & Fire, ο οποίος σε προκαλεί να ακολουθήσεις τα βήματα ένα προς ένα, για να απολαύσεις κι εσύ μαζί με την παρέα σου στο σπίτι,  το πιάτο που έχει πραγματικά αγαπηθεί τόσο από τους θαμώνες του εστιατορίου. Καλή σου επιτυχία.

ΥΛΙΚΑ

Μπουτάκια πάπιας 2000 γρ / 5 τεμάχια περίπου

Κύμινο 15 γρ

Κόλιανδρος (σπόροι) 15 γρ

Μάραθος (σπόροι) 6 γρ

Αλάτι 40 γρ

Πιπέρι 5 γρ

Θυμάρι 1/2 ματσάκι

Δεντρολίβανο 1/2 ματσάκι

Λίπος πάπιας  1000 γρ

Δαφνόφυλλα  3

Σπόροι Πιπεριών 10-20 τεμάχια

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Καβουρδίζετε ελαφρώς το κύμινο, τον κόλιανδρο και τον μάραθο σε στεγνό τηγάνι για να απελευθερωθεί το άρωμά τους.
  2. Θρυμματίστε τα καβουρδισμένα μπαχαρικά με γουδί και γουδοχέρι.
  3. Τρίψτε όλα τα μπαχαρικά, βότανα και το αλάτι πάνω στα μπουτάκια της πάπιας και βεβαιωθείτε ότι είναι ομοιόμορφα καλυμμένα.
  4. Τοποθετήστε τα μπουτάκια στο ψυγείο για μέγιστο 2 ημέρες.
  5. Αφαιρέστε τα μπαχαρικά από τα μπουτάκια με ένα στεγνό πανί.
  6. Λιώστε το λίπος πάπιας.
  7. Βυθίστε τα μπουτάκια στο λιωμένο λίπος.
  8. Προσθέστε τα δαφνόφυλλα και τα ολόκληρα πιπέρια.
  9. Ψήστε στο φούρνο στους 140°C για 3 ώρες.
  10. Αφήστε τα να κρυώσουν.
  11. Αφαιρέστε τα από το λίπος και δημιουργήστε  τραγανή πέτσα σε ένα καυτό τηγάνι, πριν το σερβίρισμα.

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Aelia Wellness Retreat. Λάνσαρε την ανανεωμένη του κάρτα φαγητών και σου προτείνουμε τις γευστικές του εκπλήξεις (Greek & English)

Η σύντομη διαδρομή από Λευκωσία, ανάμεσα στα καταπράσινα λιβάδια, τους ελαιώνες και το υπέροχο τοπίο με πρωταγωνιστή την κυπριακή φύση, είναι το πρώτο σου κρατούμενο.

Το Pralina επιστρέφει δυναμικά στη Λεμεσό

Γιορτινή ατμόσφαιρα, κομψός σχεδιασμός και ξεχωριστές γλυκές προτάσεις Σε γιορτινό κλίμα και χριστουγεννιάτικη διάθεση άνοιξε ξανά τις πόρτες του στη Λεμεσό το ζαχαροπλαστείο Pralina την

Τρεις αστέρες Michelin στο Cor Gastronomy: Chris Theofanous και Jacob Jan Boerma σε μια εντυπωσιακή βραδιά υψηλής γαστρονομίας. Οι εντυπώσεις μας…

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας, γεμάτη χαρά, αρώματα και διεθνείς επιρροές, ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο διήμερο γαστρονομικό event που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Cor Gastronomy. Ένα υψηλού