Για να μην έχουμε όλοι έγνοια μη μας κλέψουνε τα πορτοφόλια, τα κλειδιά του αυτοκινήτου…στις παραλίες, εισηγούμαι…

Φιλικό μου άτομο την έπαθε, πριν δυο καλοκαίρια σε παραλία της Λεμεσού. Του άρπαξαν το τσαντάκι με το πορτοφόλι και τα κλειδιά του αυτοκινήτου, το οποίο είχε βυθίσει στο βάθος της τσάντας θαλάσσης για να μη φαίνεται. 

Πριν λίγες μέρες διάβασα ότι ξάφρισαν, κυριολεκτικά, λουόμενους σε άλλες παραλίες, που κολυμπούσαν αμέριμνα στη θάλασσα. Η οδηγία / προτροπή που ακούστηκε δεξιά αριστερά, είναι ότι αν πάτε θάλασσα οικογενειακώς, καλό είναι τουλάχιστον ένας να “βγάζει σκοπιά” έξω για να κολυμπούν οι άλλοι. 

Καλά εγώ θα πάω δηλαδή με την αρραβωνιστικιά μου στη θάλασσα και θα της πω “μείνε έξω” να πάω να κολυμπήσω εγώ και μετά που θα βγω να της πω να πάει εκείνη; Αστεία πράγματα. Ο πατέρας ή η μητέρα που περιμένει ένα Σάββατο ή μια Κυριακή να δει τα παιδιά του / της και να περάσει ζεστές στιγμές μαζί τους, θα τα βάλει να προσέχουν τα κλειδιά του αυτοκινήτου για να μπει αυτός ή αυτή στη θάλασσα; 

 Ε’ όχι φυσικά!  Έχω να προτείνω κάτι, που είναι πανεύκολο να διεκπεραιωθεί, ΔΕΝ απαιτεί εργοδότηση προσωπικού, που θα το έκανε πολυέξοδο και η αρχική του επένδυση δεν θα αδειάσει τις τσέπες του κράτους, του Δήμου ή των ιδιωτών που θα το αναλάβουν. Η λύση είναι τα γνωστά σε όλους LOCKERS.

Σκεφτείτε ένα καλυμμένο χώρο σε κάθε παραλία με μια heavy duty κατασκευή ντουλάπας με 100 – 200 lockers, που το κάθε locker θα έχει πάνω μηχανισμό τοποθέτησης κωδικού και μια οπή για να ρίξεις μέσα ένα δίευρω. 

Με το που ρίχνεις μέσα το δίευρω σε locker με ανοιχτή πόρτα, τοποθετείς τον κωδικό σου στο μηχανάκι, βάζεις μέσα στο ντουλάπι τα προσωπικά σου αντικείμενα, κλείνεις την πόρτα και φεύγεις. Μπορεί αν κριθεί σκόπιμο να μπει κι ένα κλειστό σύστημα παρακολούθησης του χώρου, μπορεί και όχι.

 Όλα θα κριθούν από το πιλοτικό, πρώτο εγχείρημα που θα γίνει. Άσε που τσίκι τσίκι με αυτό το δίευρω από τον καθένα μας, η αρχική επένδυση θα πάει στα ίσα της πολύ σύντομα. Προβληματάκια, ναι, θα υπάρξουν, αλλά οι σοφοί άνθρωποι και οι decision makers του έργου, πιστεύω θα το παρακολουθούν στενά για να τα λύουν εν τη γενέσει τους.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts