Για πρώτη φορά στην πορεία μου ως σερβιτόρος, ο διευθυντής του ξενοδοχείου…..

Πριν λίγους μήνες “μετακόμισα” μετά από πολλά χρόνια, σε ένα καινούριο επαγγελματικό σπίτι (ξενοδοχείο) στην Επαρχία Πάφου. Από την πρώτη κιόλας εβδομάδα συνειδητοποίησα ότι η εργασιακή κουλτούρα ήταν πολύ διαφορετική από το προηγούμενο ξενοδοχείο όπου εργαζόμουν. Ένιωσα αμέσως ότι ανήκω σε μια ομάδα, ότι υπάρχει σεβασμός στις ιδιαιτερότητές μας και ένιωσα την αγάπη και το ενδιαφέρον όλων και ιδίως των προϊστάμενων μου. 
 
Πίσω από κάθε σπουδαίο και όμορφο, όπως μάθαμε στη Σχολή….βρίσκεται ένας ηγέτης. Και δεν ήταν δύσκολο να καταλάβω ότι πίσω από όλους τους μικρούς ηγέτες του ξενοδοχείου μου, μεγάλος ηγέτης ήταν ο διευθυντής μας. Ενεργεί με ένα τέτοιο τρόπο που σε καθηλώνει, με την καλή έννοια και σας δίνω ένα απλό παράδειγμα. Στα ξενοδοχεία συχνά γίνονται πολλές δεξιώσεις, επίσημα δείπνα με υψηλούς καλεσμένους και επώνυμους σεφ, στα οποία συμμετείχα στον χώρο της εξυπηρέτησης. Στο τέλος του δείπνου ο διευθυντής, κάποτε καλούσε τον σεφ μπροστά στον κόσμο για να τον συγχαρεί το κοινό και κάποιες φορές όχι.
 
Στο ξενοδοχείο που δουλεύω τώρα έγινε ένα πολύ μεγάλο γαστρονομικό event με εξαίρετα πιάτα, συνδυασμένα με κρασί. Ήταν ένα δείπνο που εντυπωσίασε τους καλεσμένους με τα χίλια. Όταν τελείωσε η βραδιά ο διευθυντής πήρε το μικρόφωνο και κάλεσε στην αίθουσα όλους τους σεφ που μαγείρεψαν και είπε το όνομα του καθενός απ’ έξω, συγχαίροντάς τους. Μετά κάλεσε τον σομελιέρ, την υπεύθυνη του event και όχι μόνο, εισέπραξαν κι αυτοί το χειροκρότημά τους και μετά κάλεσε την ομάδα του σέρβις. Πάγωσα με το άκουσμα ότι θα βγω μπροστά, μα δε δίστασα. Βγήκαμε όλοι και εκεί έπαθα την πλάκα μου. Χωρίς να κρατά ο διευθυντής μας έστω και μια σημείωση, είπε στους θαμώνες ότι είμαστε κι εμείς οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της γαστρονομικής βραδιάς, αναφωνώντας το όνομα του κάθε ενός σερβιτόρου.
 
Για πρώτη φορά στην πορεία μου ως σερβιτόρος, ο διευθυντής του ξενοδοχείου με έκανε να νιώσω τόσο περήφανος, αλλά και πρωταγωνιστή σε όσα συμβαίνουν. Σε ευχαριστώ πολύ κύριε διευθυντή και είθε η κουλτούρα που σε χαρακτηρίζει να ταξιδέψει παντού.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Château Angelus. Συνέντευξη με την Anna Tkachenko Marie, Export Director Europe του μυθικού οινοποιείουτου Saint-Emilion, με την ευκαιρία της εκπροσώπησης των κρασιών στο νησί από την IconVines (Greek & English)

Ό,τι και να γραφεί για το μυθικό και ένα από τα κορυφαία Château στον κόσμο, το Château Angélus, δεν μπορεί πραγματικά να αποτυπώσει το μεγαλείο

Διθύραμβοι για τις τρεις οινογαστρονομικές βραδιές με τον Λευτέρη Λαζάρου στο NissiBlu Beach Resort. Πήγαμε κι εμείς…

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στις 16, 17 και 18 Οκτωβρίου οι sold-out, από την πρώτη κιόλας ανακοίνωση, οινογαστρονομικές βραδιές στο NissiBlu Beach Resort, με πρωταγωνιστή