
Διαβάσαμε στα media για ένα bar restaurant με φοβερά cocktails και σπουδαίο barista και είπαμε να πιστέψουμε όσα διαβάσαμε και να πάμε. Καθίσαμε στο bar με τον κολλητό μου και παραγγείλαμε δυο Negroni.
Ο barman ξεκίνησε τα show του, έριχνε ποτήρια, αναποδογύριζε φιάλες, πετούσε από ψηλά στο ποτήρι τα Gin, τα Vermouth και τα Campari, μα μεζούρες δεν είδαμε πουθενά στα χέρια του. Ο κολλητός, δεν άντεξε και τον ρώτησε πώς πετυχαίνει το standardization της συνταγής χωρίς μεζούρα κι αυτός με ένα υφάκι best mixologist in the world, γυρίζει και μας λέει: “Όταν έχεις τα χρόνια μου στη μπάρα και την εμπειρία μου, οι μεζούρες μένουν στα συρτάρια”.
Ε΄ λοιπόν για να μη μακρηγορώ, αυτό που ήπιαμε ήταν, κάτι σαν Negroni και επειδή δοκιμάσαμε και οι δυο από το cocktail του αλλουνού, καμία σχέση δεν είχαν τα δυο cocktails μεταξύ τους.
Φίλε κι εμείς baristas είμαστε και έχουμε κι εμείς πολλά χρόνια στην πλάτη μας, μα μεζούρες χρησιμοποιούμε ευλαβικά γιατί οι πελάτες μας πληρώνουν για τα ποτά μας και σεβόμαστε το μεροκάματό τους. Επίσης, καλό το show, αλλά όταν το show “σκοτώνει” τη συνταγή, τι να το κάνεις. Ποτό ήρθαμε να πιούμε, όχι να παρακολουθήσουμε ταχυδακτυλουργικά σε τσίρκο.
Πείτε μας την άποψη σας στα comments:
Ό,τι και να γραφεί για το μυθικό και ένα από τα κορυφαία Château στον κόσμο, το Château Angélus, δεν μπορεί πραγματικά να αποτυπώσει το μεγαλείο
Ετοιμαστείτε για τη μικρή… αναστάτωση του φθινοπώρου! Αυτή που μας λέγανε ότι δε θα ξανάχουνε μα τελικά την αφήσανε και εφέτος. Την Κυριακή αλλάζει η
Από Αθήνα μέχρι και στην Άλωνα και συγκεκριμένα στην γκαλερί του νεοαφιχθέντος εστιατορίου Αλώνια & Σαλόνια, θα περιοδεύσει «Η Τελευταία Συνεδρία του Φρόιντ» που ανέβασε
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στις 16, 17 και 18 Οκτωβρίου οι sold-out, από την πρώτη κιόλας ανακοίνωση, οινογαστρονομικές βραδιές στο NissiBlu Beach Resort, με πρωταγωνιστή
Ο Οδηγός Michelin, μπορεί να σου θυμίζει εστιατόρια και αστέρια, μα μάθε ότι στα 1920 ο Οδηγός Michelin στη Γαλλία συμπεριλάμβανε προτεινόμενα ξενοδοχεία για να