Γλυκατζήδες είμαστε εμείς οι Έλληνες και παινευόμαστε για αυτό από αρχαιοτάτων χρόνων. Άφθονες οι γλυκοδημιουργίες μας, άλλες παραδοσιακές, άλλες δημιουργικές κι άλλες fusion, με στοιχεία από διάφορες κουζίνες και επιρροές.
Δυο μάλιστα εκπρόσωποι των γλυκών μας αλχημειών και συγκεκριμένα, δυο ζαχαροπλαστεία μπήκαν στην λίστα των 150 καλύτερων στον κόσμο, σύμφωνα με το εγνωσμένου αξίας Taste Atlas. Στην 50η θέση, το 60 ετών θεσσαλονικιό γλυκοπωλείο “Τρίγωνα Ελενίδης” που αποθεώνει φυσικά τα τρίγωνα Πανοράματος, ενώ στην 57η θέση ανέβηκε το χανιώτικο μπουγατσάδικο, “Ιορδάνης”.
Την πρώτη θέση κατέλαβε το περίφημο Pastéis de Belém” στη Λισαβόνα, με το παραδοσιακό γλυκό της Πορτογαλίας pastel de Belem ή pastel de nata.
Το ίδρυμα Βίκτωρ Ιωαννίδη, σε συνεργασία με το Espace Jouenne στη Μασσαλία καθώς και με τη στήριξη του Δήμου Λεμεσού, διοργανώνει την ομαδική έκθεση “OTHER
Οι κριτές των “The World’s 50 Best Bars 2024” αποφάνθηκαν κι εφέτος, ότι η Ελλάδα κατέχει σταθερά μια θέση στην λίστα με τις χώρες που
Έτοιμος για να τα δώσει όλα, ο βραβευμένος μας σεφ Σταύρος Σωτηρίου (Head chef – Limanaki – Amathus Beach Hotel Limassol) στον παγκόσμιο διαγωνισμό για
Χαράς ευαγγέλια, εθνική υπερηφάνεια και συγκίνηση, μετά την ανακήρυξη του Κύπριου σεφ Αντώνη Αβούρη, ως ο καλύτερος νεαρός chef της Γαλλίας, ανάμεσα σε 165 διαγωνιζόμενους,
Με το συμπάθιο δηλαδή. Από το σπίτι μου μέχρι το ξενοδοχείο που δουλεύω, πρέπει να περάσω πάνω από 17 κυρτώματα στο πήγαινε και άλλα τόσα