Εκατομμύρια μικροτεμάχια πλαστικών σακουλών να επιπλέουν στη θάλασσα, να χτυπιούνται από τα κύματα πάνω στα βράχια και να θρυμματίζονται σε πιο μικρά κομμάτια…

1  Άκουγα για μικροπλαστικά και μόλυνση της θάλασσας και ψάρια που τρώνε πλαστικές σακούλες που πετάμε δεξιά και αριστερά και έλεγα μέσα μου, ότι είναι υπερβολές και μεγαλοστομίες των περιβαλλοντιστών. Χτες όμως, ακύρωσα ό,τι σκέφτηκα και ιδίως ακύρωσα τη λέξη υπερβολές.

Κι ο λόγος γιατί έβαλα τα γυαλάκια της θάλασσας σαν πήγα κολύμπι, να δω τους υφάλους, τα ψαράκια και τον βυθό και έπαθα κατάθλιψη μέσα στο νερό. Εκατομμύρια μικροτεμάχια πλαστικών σακουλών να επιπλέουν στη θάλασσα, να χτυπιούνται από τα κύματα πάνω στα βράχια και να θρυμματίζονται σε πιο μικρά κομμάτια. Άλλα να κολλούν στα βράχια, άλλα να καταλήγουν στον βυθό, μα αυτό που έπεσε σαν κεραμίδα στο κεφάλι μου, ήταν όταν είδα χιλιάδες μικρά ψαράκια, να τα τσιμπολογούν.

Τελεία και παύλα. Να ελαχιστοποιηθεί η χρήση πλαστικών σακουλιών και συσκευασιών, να απαγορεύεται η μεταφορά τροφίμων σε πλαστικές τσάντες στις παραλίες και δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να κάνουμε. Βάλτε, κράτος, οργανώσεις και ιδιώτες, το λιθαράκι σας για να βρεθεί χθες μια λύση στο έν λόγω περιββαλοντικό, μέγα, ζήτημα, πριν να είναι πολύ αργά. Τον πεθάναμε τον πλανήτη μας!

Πείτε μας την άποψη σας στα comments:

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Château Angelus. Συνέντευξη με την Anna Tkachenko Marie, Export Director Europe του μυθικού οινοποιείουτου Saint-Emilion, με την ευκαιρία της εκπροσώπησης των κρασιών στο νησί από την IconVines (Greek & English)

Ό,τι και να γραφεί για το μυθικό και ένα από τα κορυφαία Château στον κόσμο, το Château Angélus, δεν μπορεί πραγματικά να αποτυπώσει το μεγαλείο

Διθύραμβοι για τις τρεις οινογαστρονομικές βραδιές με τον Λευτέρη Λαζάρου στο NissiBlu Beach Resort. Πήγαμε κι εμείς…

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στις 16, 17 και 18 Οκτωβρίου οι sold-out, από την πρώτη κιόλας ανακοίνωση, οινογαστρονομικές βραδιές στο NissiBlu Beach Resort, με πρωταγωνιστή