Εύκολη συνταγή για κορυφαία  μύδια με ζαμπούκα, από τον σεφ Νικόλα Κωνσταντίνου

Ο καταξιωμένος σεφ, λέκτορας Επισιτιστικών Τεχνών και πιστοποιημένος κριτής μαγειρικής σε παγκόσμια κλίμακα, Νικόλας Κωνσταντίνου, θα διδάξει κι εσένα πώς να φτιάξεις τα θρυλικά του μύδια με αρωματική ζαμπούκα.

ΦΡΕΣΚΑ ΜΥΔΙΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΥΚΑ
Χρόνος προετοιμασίας – 5 λεπτά
Χρόνος ψησίματος – 10 λεπτά

Υλικά για 2 μερίδες
1 κιλό φρέσκα μαύρα μύδια
80ml ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι φρέσκο
250ml ζαμπούκα
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
50g φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
1. Σε ζεστή κατσαρόλα ρίξτε το ελαιόλαδο και τα μύδια.
2. Αφήστε για 3 λεπτά και έπειτα προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ψιλοκομμένα.
3. Σβήστε με ζαμπούκα και σκεπάστε με καπάκι.
4. Σιγοβράστε μέχρι να ανοίξουν όλα τα μύδια και προσθέστε τα ντοματίνια και το βασιλικό.
5. Σερβίρετε με τραγανές μπρουσκέτες ή παξιμάδι.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Μια δύσκολη πραγματικότητα που αντιμετωπίσαμε φέτος το καλοκαίρι. Από ένα διευθυντή ξενοδοχείου…

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες, Ως διευθυντής γνωστού ξενοδοχείου στην πόλη της Πάφου, αισθάνομαι την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας μια δυσάρεστη, αλλά πραγματική κατάσταση που βιώσαμε

Lakatameia River Walk. Η Λακατάμεια ετοιμάζεται για την πρώτη μουσική διαδρομή της. Η λίστα με τα μουσικά συγκροτήματα…….

Ο Δήμος Λακατάμειας, στο πλαίσιο της πολιτιστικής του δράσης και της ανάδειξης της φυσικής ομορφιάς του Πεδιαίου Ποταμού, διοργανώνει την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2025, στο