“Η ιταλική κουζίνα δεν υπάρχει”. Τα περισσότερα που γνωρίζουμε είναι marketing

La cucina italiana non esiste. Το νέο βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε στην Ιταλία μετά από σοβαρή έρευνα του καθηγητή Ιστορίας Τροφίμων και προέδρου του τμήματος Οικονομικών και Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο της Πάρμα, Αλμπέρτο Γκράντι και του Ντανιέλε Σοφιάτι, συμπαρουσιαστή του στο podcast «DOI – Denominazione di Origine Inventata, αναμένεται να προκαλέσει μεγάλο σαματά, όσο κανένα άλλο βιβλίο.

Ουσιαστικά, οι υπογράφοντες το βιβλίο, υποστηρίζουν ότι πολλά από αυτά που γνωρίζουμε για την ιταλική κουζίνα – πίτσα, σάλτσα ντομάτας, καρμπονάρα, ζυμαρικά, cotoletta a la milanese … – δεν είναι πιάτα που αποτελούσαν παραδοσιακά υλικά και συνταγές της Ιταλίας.

Υποστηρίζουν δε, ότι πολλά από αυτά έχουν φτάσει στη χώρα μαζί με τους μετανάστες, Ιταλούς και όχι μόνο, οι οποίοι ερχόμενοι πίσω στην Ιταλία, έφερναν και τις συνταγές του τόπου που έμεναν. Στο βιβλίο επίσης αναφέρεται συχνά ότι οι Ιταλοί σεφ ήταν και είναι εξαίρετοι και δημιουργικοί για αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Γιατί απλά δεν ήταν δέσμιοι των παραδοσιακών συνταγών της χώρας τους και έτσι ήταν υποχρεωμένοι να φτιάξουν από την αρχή, πιάτα χωρίς δεσμεύσεις και φραγμούς. Τα πλείστα που γνωρίζουμε για την ιταλική κουζίνα, υποστηρίζουν οι συγγραφείς, δεν είναι τίποτα άλλο από ένα επιτυχημένο marketing των τελευταίων 50 χρόνων. Κάτι που καταρρίπτει τους μύθους για την αυθεντικότητα της ιταλικής κουζίνας.

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts