Η μικρή Μάλτα “χαμογελά” με το πρώτο, διάστερο εστιατόριο Michelin και τα 40 σε αριθμό, στον οδηγό

Η Μάλτα γιορτάζει για το πρώτο της εστιατόριο που αποκτά 2 αστέρια στον Οδηγό Michelin. Ο λόγος για το ION Harbour by Simon Rogan (3 Michelin star chef – L’Enclume), το οποίο η ομάδα της Fine & Dine επισκέφθηκε τον περασμένο Απρίλη, διαπιστώνοντας από τότε ότι το ένα αστέρι που κατείχε, ήτανε πολύ λίγο για αυτό.

Στον Οδηγό Michelin του νησιώτικου κράτους της Μάλτας, φιγουράρουν εδώ και λίγες μέρες, 40 στον αριθμό εστιατόρια, με ένα εξ αυτών να κατέχει 2 αστέρια, έξι από αυτά να έχουν βραβευτεί με 1 αστέρι, ενώ 5 από αυτά έχουν πάρει τον τιμητικό έπαινο Bib Gourmand (Inspectors’ favorites for good value)

Τι γίνεται με την Κύπρο;

Το τι γίνεται με την Κύπρο, κανείς δεν ξέρει. Απλά είναι άξιο απορίας, για το πώς μια χώρα όπως είναι η Μάλτα, η οποία είναι 30 φορές μικρότερη σε έκταση από την Κύπρο και σαφώς έχει μικρότερη οικονομία, κατάφερε μέσα από έξυπνες κινήσεις και κρατική βοήθεια να φέρει τον Οδηγό Michelin και να αποτελεί πλέον ένα σημαντικό γαστρονομικό προορισμό.

Η Κύπρος διαθέτει εξίσου εξαίρετα εστιατόρια, ταλαντούχους σεφ με αγάπη για ό,τι κάνουν, τεχνογνωσία και εμπειρία σε επώνυμα εστιατόρια του εξωτερικού. Διαθέτει εξαίρετους οινοχόους, αλλά και ανθρώπους έτοιμους να επενδύσουν και να στηρίξουν ένα μισελενάτο εστιατόριο.

Τι μένει; Για εμένα προσωπικά, αυτό που πρέπει να γίνει, είναι η ενεργοποίηση του κράτους. Να πιστέψει ότι αυτό είναι εφικτό, ότι το αξίζουμε και φυσικά ότι αυτή η γαστρονομική κίνηση ματ, έχει πολλά να μας δώσει πίσω.

Related articles
1. Συνέντευξη Simon Rogan
2. Review ION Harbour 

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts