
Το πρώτο εστιατόριο του Ηνωμένου Βασιλείου που βραβεύτηκε ποτέ με ένα αστέρι Michelin το 1974, κλείνει σε λίγους μήνες.
Όχι επειδή τα οικονομικά του δεν πάνε καλά. Αντιθέτως, όπως δήλωσε στους Times, ο 63χρονος ιδιοκτήτης Μισέλ Ρου (ο νεότερος – γιος του Μισέλ Ρου) έχει πια κουραστεί και θα ήθελε σε αυτή την ηλικία να υπάρχει μια πιο ιδεώδης ισορροπία μεταξύ της ιδιωτικής και της επαγγελματικής του ζωής.

Το να διαχειρίζεται κανείς ένα εστιατόριο με 2 αστέρια Michelin (είχε βραβευτεί και με 3 αστέρια) δεν είναι απλά, όπως είπε ένα καθημερινό άγχος. Είναι ένα άγχος για κάθε ένα πιάτο που βγαίνει.

Ως γνωστό, το Le Gavroche στο αριστοκρατικό Mayfair του Λονδίνου, έφερε ατόφια τη γαλλική κουζίνα από το 1967 στο Λονδίνο με τους Γάλλους Μισέλ και Αλμπέρ Ρου, δύο αδελφούς που πέθαναν το 2020 και το 2021. Ένα εστιατόριο, που θεωρείται σήμερα και το τελευταίο, μεγάλο προπύργιο της εν λόγω κουζίνας.

Μέχρι και το κλείσιμο του εστιατορίου την επόμενη χρονιά, στο Le Gavroche θα λάβουν χώρα διάφορες γαστρονομικές εκδηλώσεις και εξειδικευμένα δείπνα, για να ΄΄εορταστεί΄΄ δεόντως το κλείσιμο ενός εστιατορίου σταθμός, για τα βρετανικά δεδομένα.
Χρησιμοποιήθηκαν φωτογραφίες από το homepage & instagram page του “Le Gavroche”





Το Salt & Fire υποδέχεται τη φετινή γιορτινή περίοδο προσφέροντας, εκτός από τη ζεστή του ατμόσφαιρα, πανέμορφες και ανεξίτηλες εμπειρίες όπου η φωτιά, οι χειμωνιάτικες

«Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ» έρχεται στο Σατιρικό Θέατρο Το παγκοσμίου φήμης θεατρικό αριστούργημα «Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ» ανεβαίνει στην Πάνω Σκηνή του Σατιρικού

Το Sky7, η “πρεσβεία” των βραβευμένων σεφ στο νησί, υποδέχτηκε μια ανεπανάληπτη γαστρονομική εμπειρία με τον βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin σεφ Vítor Matos, ο οποίος παρουσίασε ένα υψηλού επιπέδου

Η κλασικά αγαπημένη ιταλική κουζίνα έχει τη γαστρονομική της “πρεσβεία” στο Mediterraneo. Το απόλυτο ιταλικό εστιατόριο του ξενοδοχείου Annabelle, που έχει πλέον καθιερωθεί τόσο στους

Ήρθε κι η Μαμαλού και με την είσοδό της στο κέντρο του άστεως έγινε αμέσως viral. Talk of the town χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και σπρώξιμο,
