Μετά από ένα χρόνο ως σερβιτόρα… λέω να ξεκινήσω να παραδίδω μαθήματα προς….

– Μικρή, να σου πω; Ο καφές σας δεν πίνεται..
– Είπα σας πριν πέντε λεπτά ότι θέλω αλάτι.
– Χαμήλωσε το air condition…. επαγώσετέ μας
– Πε του μάστρου σου ότι εν εχορτάσαμε. Εν παιδικές οι μερίδες σας..
– Μα εσείς δεν κερνάτε τυρόπιτα με τον καφέ; Ο απέναντι μας δίνει..
– Τελειώνετε τζιαι να πάμε τζιαι δουλειά. Καλά την έχετε εσείς οι σερβιτόροι. 
 
Όσα “ευγενικά” σχόλια θυμήθηκα να περάσω στις σημειώσεις του κινητού μου, έτσι για να αναπολώ το πέρασμά μου από τα εστιατόρια της Κύπρου. Για να γελώ και να κλαίω, που την ευγένεια, δεν την έχουμε ρε παιδί μου στο τσεπάκι μας. Σκέφτομαι, είπα τις προάλλες στη φίλη μου τη Γωγώ, να ξεκινήσω να παραδίδω μαθήματα προς πελάτες εστιατορίου. Κάτι σαν Savoir Vivre. Κι η Γωγώ, αστειεύομενη μου είπε να το ξεχάσω γιατί μάλλον αυτοί που χρειάζονται τα μαθήματα, δε θα γίνουν ποτέ πελάτες μου. Έτσι μεγάλωσαν και έτσι θα μείνουν. 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Aelia Wellness Retreat. Λάνσαρε την ανανεωμένη του κάρτα φαγητών και σου προτείνουμε τις γευστικές του εκπλήξεις (Greek & English)

Η σύντομη διαδρομή από Λευκωσία, ανάμεσα στα καταπράσινα λιβάδια, τους ελαιώνες και το υπέροχο τοπίο με πρωταγωνιστή την κυπριακή φύση, είναι το πρώτο σου κρατούμενο.

Το Pralina επιστρέφει δυναμικά στη Λεμεσό

Γιορτινή ατμόσφαιρα, κομψός σχεδιασμός και ξεχωριστές γλυκές προτάσεις Σε γιορτινό κλίμα και χριστουγεννιάτικη διάθεση άνοιξε ξανά τις πόρτες του στη Λεμεσό το ζαχαροπλαστείο Pralina την

Τρεις αστέρες Michelin στο Cor Gastronomy: Chris Theofanous και Jacob Jan Boerma σε μια εντυπωσιακή βραδιά υψηλής γαστρονομίας. Οι εντυπώσεις μας…

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας, γεμάτη χαρά, αρώματα και διεθνείς επιρροές, ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο διήμερο γαστρονομικό event που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Cor Gastronomy. Ένα υψηλού