Μουσείο Λεμεσιανού Καρναβαλιού. Ένα όνειρο έγινε επιτέλους πραγματικότητα!

Ψες η Λεμεσός, βίωσε καλοκαιριάτικα, καρναβαλίστικο κλίμα και ξέφρενους ρυθμούς, όχι όμως γιατί ξανάρθαν τα Καρναβάλια. Τα καρναβαλίστικα τραγούδια και οι μασκαρεμένοι βασιλιάδες και βασίλισσες, “προεξάρχοντος” του δημάρχου Λεμεσού, Νίκου Νικολαΐδη, οφείλονταν στα εγκαίνια του Μουσείου Λεμεσιανού Καρναβαλιού το οποίο έχει ως έδρα του, το Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης».

Ένα έργο που στέγασε ολάκερη την ιστορία και παράδοση του παλαιότερου και μεγαλύτερου Καρναβαλιού του νησιού, που αποτελούσε για πολλούς ένα όνειρο. Στο διώροφο μουσείο που συνολικά κόστισε 1.7 εκατομμύρια ευρώ, θα λάμπουν με την παρουσία τους, πληθώρα  εκθεμάτων, ενώ θα διαθέτει αίθουσες εργαστηρίων και στην οροφή θα λειτουργεί καφετέρια. Ένα έργο που όλοι ευελπιστούν να αποτελέσει πόλο έλξης, τόσο για την τοπική κοινωνία, όσο και για τους επισκέπτες στο νησί μας.

Πηγή: elemesos.com 

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνέντευξη με τον Φιλόκυπρο Πολυκάρπου, ιδιοκτήτη του βραβευμένου Ταβερνείου το Ιστορικόν, στον Άγιο Δομέτιο

Ο Φιλόκυπρος Πολυκάρπου, ιδιοκτήτης του βραβευμένου Ταβερνείου το Ιστορικόν στον Άγιο Δομέτιο, μιλά στο FINE & DINE και στον Nick Andrew για το case study ταβερνείο του, τα μυστικά της επιτυχίας, αλλά και τις απαιτήσεις