
Στο Νοερά πήγα και ξαναπήγα. Και το έζησα ξανά από την αρχή, μόνο που αυτή τη φορά όλα έμοιαζαν ακόμα πιο ζεστά, πιο παρεΐστικα, πιο «νοερά»… σαν να σε παίρνει κάποιος από το χέρι και να σε ταξιδεύει μακριά, χωρίς όμως να έχεις κάνει ούτε ένα βήμα από τη Στασικράτους.

Ο χώρος και αυτή τη βραδιά ήταν πλημμυρισμένος από όμορφες παρέες, άλλοι χουχουλιασμένοι στους χαμηλούς καναπέδες, άλλοι στα ψηλά τραπέζια, όλοι με τα ποτήρια στα χέρια… και τα γέλια να γεμίζουν τον πεζόδρομο. Μια ατμόσφαιρα με μοναδικό vibe, μια ανεπιτήδευτη ενέργεια που με πέταξε νοερά πίσω στα tapas & pinchos bars σε Βαρκελώνη, San Sebastian και Μαδρίτη.

Επιλογές οινικές, πολλές και επιλεγμένες. Σαράντα στον αριθμό, αρκετές και by the glass, έτσι για να κάνεις ταιριαστούς συνδυασμούς με το πλάτερ τυριών και αλλαντικών που ήταν και φέτος εξαιρετικό — επιλεγμένες ποιότητες, σωστά κομμένες, χωρίς υπερβολές, με τη νοστιμιά να μιλάει από μόνη της.

Αλλά αυτά που έκλεψαν την καρδιά της παρέας ήταν και πάλι τα αφράτα ψωμάκια με πάπια, pulled pork και γαλοπούλα. Μικρά, ζεστά, μαλακά… ένας ιδανικός εταίρος για κρασί, για κουβέντα, για να συνεχίσεις νοερά να βρίσκεσαι όπου επιθυμείς εσύ και η συντροφιά σου.

Και μιας και μιλάμε για κρασί…
Τα καλύτερα έχω να σου πω για τον οινικό συνοδοιπόρο της βραδιάς, το Domaine Bousquet Organic Malbec 2024, από το Uco Valley στην Αργεντινή. Ένα κόκκινο υψηλής βαθμολογίας, με καθαρή, ζωντανή έκφραση, φρουτώδη αρώματα και φίνα ισορροπία — το είδος του κρασιού που σε κάνει να χαμογελάς πριν καν πάρεις δεύτερη γουλιά. Σταθερή αξία και εξαιρετική συνοδεία για ό,τι κι αν επιλέξεις.

Και όπως πάντα, ο άρχοντας του μαγαζιού, ο Αντρέας Χατζηστεφάνου να κρατά χαμηλό προφίλ αλλά ψηλά τον πήχη. Θα ’ρθει κοντά σου να δει πώς πας, να μάθει αν σ’ άρεσαν οι καινούργιες προσθήκες σε κρασιά που αλλάζουν συχνά, αλλά και για να σου πει για τα σπάνια whisky, bourbon, rum και gin που ανανεώνονται διαρκώς, φτιάχνοντας μια κάρτα που ποτέ δεν μένει στάσιμη.

Το Νοερά παραμένει αυτό που ήταν από την πρώτη στιγμή: Μια μικρή όαση στο κέντρο του άστεως, για όσους θέλουν να περάσουν όμορφα και να ταξιδέψουν νοερά.

Στασικράτους 25, Λευκωσία, 1065
99622915





Η σύντομη διαδρομή από Λευκωσία, ανάμεσα στα καταπράσινα λιβάδια, τους ελαιώνες και το υπέροχο τοπίο με πρωταγωνιστή την κυπριακή φύση, είναι το πρώτο σου κρατούμενο.

Σας γράφω με ειλικρίνεια και αρκετή απογοήτευση, λίγους μόλις μήνες πριν ανοίξει το εστιατόριό μου στη Λευκωσία, τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Πίστευα ότι το μεγαλύτερο άγχος

Γιορτινή ατμόσφαιρα, κομψός σχεδιασμός και ξεχωριστές γλυκές προτάσεις Σε γιορτινό κλίμα και χριστουγεννιάτικη διάθεση άνοιξε ξανά τις πόρτες του στη Λεμεσό το ζαχαροπλαστείο Pralina την

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας, γεμάτη χαρά, αρώματα και διεθνείς επιρροές, ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο διήμερο γαστρονομικό event που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Cor Gastronomy. Ένα υψηλού

Η UNESCO έκανε ένα ιστορικό βήμα, ανακηρύσσοντας την ιταλική κουζίνα ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας. Πρόκειται για μια απόφαση με ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς για
