Ξέρουμε πού θα βρεις το μεγαλύτερο γκραφίτι του νησιού

Αν είχαμε τα δικά μας Guinness Awards, σίγουρα το γκραφίτι του πασίγνωστου graffiti artist Ραφαήλ Σταυρινού, θα κατείχε την πρωτιά. Οι αριθμοί ζαλίζουν λίγο. Μισό χιλιόμετρο και κάτι μήκος (540m) και 3240 τετραγωνικά μέτρα έκταση.

 

Ένα διπλό έργο τέχνης (270m η κάθε πλευρά) ύψους 6m που όπως καταλαβαίνεις χρειάζεται ανυψωτικά μηχανήματα, κοπιαστική εργασία, σε συνθήκες υψηλών θερμοκρασίων και χρόνο πολύ για να αποπερατωθεί. Ένα έργο που ξεκίνησε, παρακαλώ, από τον Μάιο του 2023.

Το έργο του γνωστού και από άλλα έργα του σε δημόσιους χώρους της πόλης της Πάφου, καλλιτέχνη, που είναι σαφώς και η μεγαλύτερη σε μέγεθος τοιχογραφία του νησιού, θα το βρεις στην είσοδο των Μαντριών Πάφου.

Απεικονίζει την κυπριακή φύση, τον Ξερό Ποταμό, τα αποδημητικά πουλιά, τα κρίνα της θάλασσας, τα αθάνατα και προϊόντα της κυπριακής φύσης. Το έργο θα ολοκληρωθεί με σκηνές εμπνευσμένες από τη θεά Αφροδίτη. Ένα μεγάλο εύγε από την ομάδα του Fine & Dine στον καλλιτέχνη Ραφαήλ Σταυρινού που πρεσβεύει με αυτό τον μοναδικό τρόπο την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου, αλλά και ένα μεγάλο μπράβο στο Κοινοτικό Συμβούλιο Μαντριών που τον στηρίζει.

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Από σήμερα και για 4 μέρες, Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου, με ελεύθερη είσοδο

Η Πολιτιστική Επιτροπή του Δήμου Νότιας Λευκωσίας-Ιδαλίου διοργανώνει φεστιβάλ θερινού κινηματογράφου στο δημοτικό αμφιθέατρο. Τέσσερις ημέρες με τέσσερις οικογενειακές ταινίες  από την Δευτέρα 22 Ιουλίου