
Αυτό το Bistro, το είχαμε βάλει στο στόχαστρό μας εδώ και καιρό. Βαλμένο σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές του Παρισιού, στην Avenue Paul Doumer, έχει κερδίσει από τα γεννοφάσκια του την αγάπη των λατρών της ελληνικής, κυπριακής και μεσογειακής κουζίνας, του βραβευμένου με ένα αστέρι Michelin, Κύπριου chef Ανδρέα Μαυρομμάτη.
To σκηνικό, πανέμορφο, δομημένο με γκρι επίπλωση, καστανή ξυλεία, λεπτομέρειες από κόκκινα τουβλάκια και πίνακες με σκηνές που σε ταξιδεύουν σε Ελλάδα και Κύπρο. Ένα ταξίδι, που γίνεται αμεσότερο, όταν περάσεις μπροστά από τις βιτρίνες του Bistro, μέσα στις οποίες λάμπουν διά της παρουσίας τους το παστίτσιο, το γιουβέτσι, ο μουσακάς, τα λαζάνια, οι χειροποίητες αλοιφές και όχι μόνο.
Όμορφο, πρωτόγνωρο, έως συγκινητικό, να δίνεις σε εστιατόριο του Παρισιού, την παραγγελιά σου ομιλώντας την ελληνική γλώσσα. Και το τραπέζι μας ξαναγέμισε Ελλάδα και Κύπρο με άφθονα ορεκτικά και αλοιφές, με πρώτα και καλύτερα τον αέρινο ταραμά, την σαντορινιά φάβα, το “χαβιάρι” μελιτζάνας που πάθαμε με αυτό εξάρτηση, αλλά και τους χούμους που εξαφανίστηκαν πολύ πιο σύντομα από όλα τα άλλα.
Το wrap με τα κριτσανιστά φαλάφελ, τα σουτζουκάκια θεϊκά, ο μουσακάς και το παστίτσιο, όλα τους αριστοτεχνικά, πλούσια σε γεύση, μα πρωτίστως μπαλανσαρισμένα σε υφές και αρώματα.
Τα σχόλια διθυραμβικά και για τα βοδινά μάγουλα α λα στιφάδο και τα γεμιστά καλαμάρια, τα οποία είναι πιάτα που σίγουρα θα ήθελα να δοκιμάσω ξανά και ξανά στην επόμενή μου επίσκεψη. Το παρφέ σοκολάτας και πιστάτσιο και το θεϊκό μαχαλεπί, έκλεισαν γλυκά τον κύκλο των γεύσεων, αφήνοντας και τα δυο, μια πρωτόγνωρη εντύπωση την οποία ακόμη αναπολώ.
70 Av. Paul Doumer, 75116, Παρίσι, Γαλλία
+33 1 40 50 70 40
Ό,τι και να γραφεί για το μυθικό και ένα από τα κορυφαία Château στον κόσμο, το Château Angélus, δεν μπορεί πραγματικά να αποτυπώσει το μεγαλείο
Ετοιμαστείτε για τη μικρή… αναστάτωση του φθινοπώρου! Αυτή που μας λέγανε ότι δε θα ξανάχουνε μα τελικά την αφήσανε και εφέτος. Την Κυριακή αλλάζει η
Από Αθήνα μέχρι και στην Άλωνα και συγκεκριμένα στην γκαλερί του νεοαφιχθέντος εστιατορίου Αλώνια & Σαλόνια, θα περιοδεύσει «Η Τελευταία Συνεδρία του Φρόιντ» που ανέβασε
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στις 16, 17 και 18 Οκτωβρίου οι sold-out, από την πρώτη κιόλας ανακοίνωση, οινογαστρονομικές βραδιές στο NissiBlu Beach Resort, με πρωταγωνιστή
Ο Οδηγός Michelin, μπορεί να σου θυμίζει εστιατόρια και αστέρια, μα μάθε ότι στα 1920 ο Οδηγός Michelin στη Γαλλία συμπεριλάμβανε προτεινόμενα ξενοδοχεία για να