Ο Δήμος Λάρνακας τιμήθηκε με το βραβείο «Πράσινη Πόλη της Κύπρου» στο πλαίσιο των Παγκύπριων Βραβείων «Πράσινες Πόλεις και Πράσινες Κοινότητες της Κύπρου» για το 2024.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, η Λάρνακα διακρίθηκε για το έργο «Δημιουργία των πιο πράσινων παραλιών στην Κύπρο (Βορόκληνης)» στην κατηγορία «Πράσινες Περιοχές – Αστική Βιοποικιλότητα» για τη φετινή χρονιά. Η αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε από την Επιστημονική Επιτροπή Αξιολόγησης, με τη συμμετοχή όλων των μελών της, στα γραφεία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η διάκριση αυτή αποτελεί αναγνώριση των προσπαθειών του Δήμου Λάρνακας για τη μείωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος και τη συμβολή του στη διατήρηση της φυσικής βιοποικιλότητας. Με τη συγκεκριμένη βράβευση, ο Δήμος εντάσσεται στο Δίκτυο των Πράσινων Πόλεων & Κοινοτήτων της Κύπρου, που έχει δημιουργήσει το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥΚΠΕΕ).

Ο Δήμος Λάρνακας δεσμεύεται να συνεχίσει την προώθηση βιώσιμων και φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Aelia Wellness Retreat. Λάνσαρε την ανανεωμένη του κάρτα φαγητών και σου προτείνουμε τις γευστικές του εκπλήξεις (Greek & English)

Η σύντομη διαδρομή από Λευκωσία, ανάμεσα στα καταπράσινα λιβάδια, τους ελαιώνες και το υπέροχο τοπίο με πρωταγωνιστή την κυπριακή φύση, είναι το πρώτο σου κρατούμενο.

Το Pralina επιστρέφει δυναμικά στη Λεμεσό

Γιορτινή ατμόσφαιρα, κομψός σχεδιασμός και ξεχωριστές γλυκές προτάσεις Σε γιορτινό κλίμα και χριστουγεννιάτικη διάθεση άνοιξε ξανά τις πόρτες του στη Λεμεσό το ζαχαροπλαστείο Pralina την

Τρεις αστέρες Michelin στο Cor Gastronomy: Chris Theofanous και Jacob Jan Boerma σε μια εντυπωσιακή βραδιά υψηλής γαστρονομίας. Οι εντυπώσεις μας…

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας, γεμάτη χαρά, αρώματα και διεθνείς επιρροές, ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο διήμερο γαστρονομικό event που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Cor Gastronomy. Ένα υψηλού