
Σύμφωνα με την έρευνα του Taste Atlas, αποδεικνύεται περίτρανα κι αυτή την χρονιά ότι η ελληνική κουζίνα, είναι μια παγκόσμια κουζίνα που αγαπιέται, είναι αναγνωρίσιμη και διακριτή από άλλες κουζίνες. Τρία ελληνικά φαγητά, όχι μόνο έχουν μπει στη λίστα των 100 καλύτερων φαγητών που ψήφισε το κοινό, αλλά βρίσκονται στην πρώτη 15ντάδα.
Την 15η θέση καταλαμβάνει ο λατρεμένος μας μουσακάς, το γιουβέτσι ανέβηκε στην 9η θέση, ενώ το παστίτσιο απογειώθηκε στην 5η θέση παγκοσμίως. Πληροφοριακά την 1η θέση κατέλαβε ένα άγνωστο για πολλούς, φαγητό, το βραζιλιάνικο Escondidinho, το οποίο μπορεί να φτιαχτεί με διάφορα υλικά (ψάρι, γαρίδες, χοιρινό, μοσχάρι, κοτόπουλο) μαζί με πουρέ πατάτας.
Παραδοσιακά το escondidinho de carne seca, παρασκευαζόταν με αποξηραμένο και αλατισμένο κρέας, μαζί με σάλτσα ντομάτας, σκόρδα, κρεμμύδια και μπαχάρια, τα όποια όλα μπαίνουν σε ταψί, για να καλυφθούν με πουρέ πατάτας και τριμμένο τυρί. Στη συνέχεια το ταψί μπαίνει στον φούρνο μέχρι να ροδίσει ο πουρές. Γι’ αυτό και σε ελεύθερη μετάφραση το πιάτο αυτό ονομάζεται το “κρυμμένο μικρό”.


Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της, η BIGA Neapolitan Pizza έχει καθιερωθεί για την αφοσίωσή της στην ποιότητα, την αυθεντικότητα και τη φιλοξενία. Με βασικό συστατικό το

Αν ο Δεκέμβρης είναι για σένα η πιο λαμπερή εποχή του χρόνου, τότε ετοιμάσου για ένα ταξίδι γεμάτο λαμπιόνια, αγορές, φως, μουσική, αρώματα και φυσικά……shopping!Αυτές

Θες να ανέβεις στο κάστρο του Μπρατισλάβας, να περπατήσεις στις γραφικές όχθες του Δούναβη ή να δοκιμάσεις παραδοσιακά εστιατόρια με bryndzové halušky και άλλες σλοβακικές

Η Alpha C.K. Art Gallery παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση του εικαστικού Zenon Jepras, με τίτλο «Relocations», η οποία εγκαινιάζεται την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2025,
