Ποιο έτοιμο φαγητό πουλά 100 δισεκατομμύρια μερίδες το χρόνο;

Το όνομα Momofuku Ando σου λέει κάτι; Το γεγονός ότι το φαγητό αυτό ταξίδεψε και στο διάστημα για να το απολαύσουν οι αστροναύτες, σου θυμίζει κάτι; Να σου πω και το τελευταίο τώρα. Ψηφίστηκε ως σημαντικότερη ιαπωνική εφεύρεση του 20ου αιώνα, πετυχαίνοντας εκτός από το να πουλά 100 δισεκατομμύρια μερίδες το χρόνο, να ξεπεράσει και την πρωτιά του Walkman της Sony.

Δε θα σε ταλαιπωρήσω άλλο, εφόσον μιλάμε για τα στιγμιαία νουντλς, με εφευρέτη τον πρωτοπόρο Ταϊβανοϊάπωνα Momofuku Ando (1910 -2007) ο οποίος βλέποντας μια κρύα νύχτα του χειμώνα μια μεγάλη γραμμή από ανθρώπους, να περιμένουν υπομονετικά για να αγοράσουν τα νουντλς τους, διερωτήθηκε πώς θα μπορούσε να τα δημιουργήσει ο ίδιος, έτσι ώστε ο πελάτης να έχει την ίδια απόλαυση όπου θέλει, απλά ρίχνοντάς τους ζεστό νερό.

Τα πειράματα στην αποθήκη του σπιτιού του, δεν είχαν τελειωμό, μα ούτε και αίσιο τέλος, ώσπου μια μέρα η σύζυγός του τσιγάρισε τα νουντλς, αυτά σκλήραναν, κράτησαν τις γεύσεις λαχανικών που έβραζαν μαζί τους και όταν αργότερα προστέθηκε σε αυτά ζεστό νερό, έγινε το γαστρονομικό θαύμα.

Ένα φαγητό που πουλά σήμερα ετησίως σε κυπελάκια, πέραν των 100 δισεκατομμυρίων μερίδων τον χρόνο, κυρίως σε ασιατικές χώρες, έχοντας το προνόμιο της γεμάτης, πληθωρικής γεύσης, της ταχύτητας ετοιμασίας τους και της χαμηλής τιμής.

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts