
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μαγειρικής, που αποτελείται από 21 σεφ των πολυτελών ξενοδοχείων και εστιατορίων Relais & Châteaux, συνεδρίασε πρόσφατα και έριξε τον κύβο. Το ευρωπαϊκό χέλι, μετά και από συστάσεις του μη κυβερνητικού οργανισμού Ethic Ocean, αποφασίστηκε όπως μη χρησιμοποιείται στα πιάτα των 580 εστιατορίων των ξενοδοχείων Relais & Châteaux, που βρίσκονται σε 58 χώρες παγκόσμια.
Ο λόγος απλός, εφόσον η υπερχρήση του χελιού στα μενού των εστιατορίων, οδήγησε στην υπεραλιεία, η οποία με τη σειρά της απειλεί με εξαφάνιση του ευρωπαϊκού χελιού από τον παγκόσμιο χάρτη πανίδας.
Ο πρόεδρος της Ethic Ocean, Gilles Boeuf, δεν έκρυψε τη χαρά του για την απόφαση των Relais & Châteaux, υποστηρίζοντας ότι αυτή η πράξη αντανακλά τη σχέση της ανθρωπότητας με το περιβάλλον, αλλά και αγγίζει πολλά άλλα θέματα βιοποικιλότητας για τα οποία όλοι πρέπει να δράσουμε πριν να είναι πολύ αργά


Θες να ανέβεις στο κάστρο του Μπρατισλάβας, να περπατήσεις στις γραφικές όχθες του Δούναβη ή να δοκιμάσεις παραδοσιακά εστιατόρια με bryndzové halušky και άλλες σλοβακικές

Η Alpha C.K. Art Gallery παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση του εικαστικού Zenon Jepras, με τίτλο «Relocations», η οποία εγκαινιάζεται την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2025,

Ό,τι και να γραφεί για το μυθικό και ένα από τα κορυφαία Château στον κόσμο, το Château Angélus, δεν μπορεί πραγματικά να αποτυπώσει το μεγαλείο

Ετοιμαστείτε για τη μικρή… αναστάτωση του φθινοπώρου! Αυτή που μας λέγανε ότι δε θα ξανάχουνε μα τελικά την αφήσανε και εφέτος. Την Κυριακή αλλάζει η
