Ποιο τρόφιμο δε θα ξαναμπεί στις λίστες εστιατορίων του δικτύου Relais & Châteaux;

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μαγειρικής, που αποτελείται από 21 σεφ των πολυτελών ξενοδοχείων και εστιατορίων Relais & Châteaux, συνεδρίασε πρόσφατα και έριξε τον κύβο. Το ευρωπαϊκό χέλι, μετά και από συστάσεις του μη κυβερνητικού οργανισμού Ethic Ocean, αποφασίστηκε όπως μη χρησιμοποιείται στα πιάτα των 580 εστιατορίων των ξενοδοχείων Relais & Châteaux, που βρίσκονται σε 58 χώρες παγκόσμια.

Ο λόγος απλός, εφόσον η υπερχρήση του χελιού στα μενού των εστιατορίων, οδήγησε στην υπεραλιεία, η οποία με τη σειρά της απειλεί με εξαφάνιση του ευρωπαϊκού χελιού από τον παγκόσμιο χάρτη πανίδας.

Ο πρόεδρος της Ethic Ocean, Gilles Boeuf, δεν έκρυψε τη χαρά του για την απόφαση των Relais & Châteaux, υποστηρίζοντας ότι αυτή η πράξη αντανακλά τη σχέση της ανθρωπότητας με το περιβάλλον, αλλά και αγγίζει πολλά άλλα θέματα βιοποικιλότητας για τα οποία όλοι πρέπει να δράσουμε πριν να είναι πολύ αργά

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Aelia Wellness Retreat. Λάνσαρε την ανανεωμένη του κάρτα φαγητών και σου προτείνουμε τις γευστικές του εκπλήξεις (Greek & English)

Η σύντομη διαδρομή από Λευκωσία, ανάμεσα στα καταπράσινα λιβάδια, τους ελαιώνες και το υπέροχο τοπίο με πρωταγωνιστή την κυπριακή φύση, είναι το πρώτο σου κρατούμενο.

Το Pralina επιστρέφει δυναμικά στη Λεμεσό

Γιορτινή ατμόσφαιρα, κομψός σχεδιασμός και ξεχωριστές γλυκές προτάσεις Σε γιορτινό κλίμα και χριστουγεννιάτικη διάθεση άνοιξε ξανά τις πόρτες του στη Λεμεσό το ζαχαροπλαστείο Pralina την

Τρεις αστέρες Michelin στο Cor Gastronomy: Chris Theofanous και Jacob Jan Boerma σε μια εντυπωσιακή βραδιά υψηλής γαστρονομίας. Οι εντυπώσεις μας…

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας, γεμάτη χαρά, αρώματα και διεθνείς επιρροές, ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο διήμερο γαστρονομικό event που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Cor Gastronomy. Ένα υψηλού