Σοκολατάκια Mozartkugel. Όποιος έφαγε, έφαγε!

Ναι, καλά διαβάσατε! Το θρυλικό σφαιρικό σοκολατάκι της πόλης του Σάλτσμπουργκ, Mozartkugel, που το δαγκώναμε στη μέση για να φανερωθεί η αμυγδαλόπαστα και οι στρώσεις με φιστίκι και νουγκά, έχει περάσει πλέον στην ιστορία. Το εργοστάσιο που παρήγαγε 57 εκατομμύρια σοκολατάκια Mozartkugel κάθε χρόνο, έκλεισε λόγω χρεοκοπίας, με βασική αιτία την αύξηση της τιμής του κακάο, τα ανταγωνιστικά, χαμηλότερης τιμής, σοκολατάκια που φέρουν κι αυτά τη φιγούρα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ στο περιτύλιγμά τους και ίσως λόγω αύξησης των ημερομησθίων.
 
Αχτίδα φωτός στην όλη θλιβερή εξέλιξη, η ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρείας παραγωγής, Mondelez, η οποία  αναφέρει ότι λίαν συντόμως θα αναζητήσει εντός του περιφερειακού δικτύου παραγωγής της, μια νέα τοποθεσία για να επανεκκινήσει η παραγωγή των Mozartkugeln που έχουν συνυφαστεί με την κάθε επίσκεψή μας στην Αυστρία και στο Σάλτσμπουργκ, αλλά και με τα αναμνηστικά μας δώρα σε φίλους και συγγενείς. 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Aelia Wellness Retreat. Λάνσαρε την ανανεωμένη του κάρτα φαγητών και σου προτείνουμε τις γευστικές του εκπλήξεις (Greek & English)

Η σύντομη διαδρομή από Λευκωσία, ανάμεσα στα καταπράσινα λιβάδια, τους ελαιώνες και το υπέροχο τοπίο με πρωταγωνιστή την κυπριακή φύση, είναι το πρώτο σου κρατούμενο.

Το Pralina επιστρέφει δυναμικά στη Λεμεσό

Γιορτινή ατμόσφαιρα, κομψός σχεδιασμός και ξεχωριστές γλυκές προτάσεις Σε γιορτινό κλίμα και χριστουγεννιάτικη διάθεση άνοιξε ξανά τις πόρτες του στη Λεμεσό το ζαχαροπλαστείο Pralina την

Τρεις αστέρες Michelin στο Cor Gastronomy: Chris Theofanous και Jacob Jan Boerma σε μια εντυπωσιακή βραδιά υψηλής γαστρονομίας. Οι εντυπώσεις μας…

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας, γεμάτη χαρά, αρώματα και διεθνείς επιρροές, ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο διήμερο γαστρονομικό event που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Cor Gastronomy. Ένα υψηλού