“Στη φωτιά”. Εμείς πότε θα δούμε επιτέλους αυτή την ταινία με φόντο τη γαλλική γαστρονομία;

Από πού να ξεκινήσω, δεν ξέρω ούτε εγώ; Από τον Πιέρ Γκανιέρ, που έχει τη γαστρονομική επιμέλεια, από τον πολυτάλαντο σκηνοθέτη, από το δίδυμο των χαρισματικών πρωταγωνιστών;

Εδώ μιλάμε για μια ιστορία, πλημμυρισμένη με γαλλική κουζίνα, αρτυσμένη με πολύ έρωτα, αγάπη, πάθος και δυο μεγάλες φιγούρες του κινηματογράφου να μεγαλουργούν. Την Ζιλιέτ Μπινός και τον Μπενουά Μαζιμέλ, όπου μέσα στην κουζίνα τους, εκτός από φαγητά, θα μαγειρευτεί ένα πολλών σταδίων “μενού” αγάπης που θα μας ανοίξει την όρεξη.

Ο κορυφαίος Γαλλοβιετναμέζος σκηνοθέτης, Τραν Αν Χουνγκ (Το Άρωμα της Πράσινης Παπάγιας) μάς παίρνει πίσω στα 1885, εκεί που βρίσκεται και το απόγειο της γαλλικής γαστρονομίας, σμίγοντας με μαεστρία μια ιστορία αγάπης, με την απόλαυση του φαγητού, αλλά και την ιεροτελεστία της προετοιμασίας του.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι τη γαστρονομική επιμέλεια της ταινίας έχει ένας από τους κορυφαίους σεφ του κόσμου, ο πολυβραβευμένος με αστέρια Michelin, Πιέρ Γκανιέρ. 

Μια ταινία υψηλών προδιαγραφών, με δυνατή σκηνοθεσία, σκηνική και ενδυματολογική δυναμική, εμπειρογνωμοσύνη σε κάθε πινελιά, που αποτελεί την επίσημη πρόταση της Γαλλίας, για το Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας για το 2024.

Αναμείνατε στο ακουστικό σας και μόλις μάθουμε νεότερα για την άφιξή της, θα σας ενημερώσουμε.

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts