![](https://fineanddine.com.cy/wp-content/uploads/2024/07/pexels-pixabay-104826-300x225.jpg)
O με πλούσια εστιατορική εμπειρία στην Κύπρο, αλλά και στο εξωτερικό, chef MD Dilbani του πολυβραβευμένου εστιατορίου Jasmine Gastrobar στη Λακατάμεια, μάς λέει όλα τα μυστικά του για να φτιάξουμε κι εμείς, ένα από τα best sellers, μοιρασιάρικα πιάτα του gastrobar. Κι εδώ μιλάμε για ένα κορυφαίο ταρτάρ, με συνδυασμό από σκοτσέζικο σολομό και τόνο και αρώματα αιθέρια που θα ανακαλείς για καιρό.
Ταρτάρ από φρέσκο σκοτσέζικο σολομό και τόνο, ντρέσινγκ πόνζου και κράκερ ρυζιού
Υλικά Ταρτάρ
Φρέσκος σολομός: 60γρ
Φρέσκος τόνος: 60γρ
Ιαπωνική μαγιονέζα: 5γρ
Ξύσμα ½ λάιμ
Χυμός ½ λάιμ
Σχοινόπρασο: 3γρ
Κόκκινο κρεμμύδι: 5γρ
Ελαιόλαδο: 5ml
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
Οδηγίες
Ανακατέψτε απαλά όλα τα υλικά μαζί και τοποθετήστε τα σε αεροστεγή συσκευασία εντός του ψυγείου.
Υλικά για κράκερ ρυζιού
Ρύζι για σούσι: 150γρ (βρασμένο)
Νερό: 150ml
Οδηγίες
Αναμείξτε καλά και απλώστε το μείγμα σε Silpat baking mat.
Βάλτε το στον αφυγραντήρα στους 75°C για 12 ώρες.
Υλικά για ντρέσινγκ πόνζου
Σάλτσα σόγιας με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι: 250ml
Ξύδι ρυζιού: 180ml
Μιρίν: 50ml
Χυμός από 1 πορτοκάλι
Οδηγίες
Αναμείξτε όλα τα υλικά μαζί και αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για 24 ώρες πριν τη χρήση.
Τον chef Σταυρή Γεωργίου, τον γνωρίζεις πολύ καλά. Κάμποσο από το Master chef, που τον απόλαυσες σ’ όλα ανεξαιρέτως τα επεισόδια, αφού τίμησε την Κύπρο
Λεμονιές, μανταρινιές, φρέσκα ρίγανη και δεντρολίβανο, δίπλα από πρασιές με δυόσμο, ντοματιές και μελιτζανιές. Φυτεμένα όλα με αγάπη για να περιβάλλουν τον μικρόκοσμο και την
Θα ταξιδέψεις με παιδιά κάνοντας τα όνειρά τους πραγματικότητα, με οικογενειακά ταξίδια που θα τα κάνουν να πετάνε από τη χαρά τους, δημιουργώντας τους αξέχαστες
Ipanema. Μια από τις πιο τις εμβληματικότερες παραλίες του κόσμου, σήμα κατατεθέν για τη Βραζιλία, αλλά και το απόλυτο lounge bar της Αγίας Νάπας. Στο
Ο εχθρός του καλού, λένε, είναι το καλύτερο και από ό,τι δείχνουν τα πράγματα στο Sera by Ettore Botrini, ο εχθρός του άριστου, είναι το
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.