Συνταγή για τα άπαιχτα Toffee Caramel Mushrooms του Vino Cultura

Αυτή τη συνταγή του Vino Cultura, την κλασική και αγαπημένη ολάκερής σου της παρέας, ξέρω ότι την έψαχνες εδώ και καιρό. Ε’ λοιπόν, σου την έχουμε έτοιμη για να την φτιάξεις στο σπίτι σου και να εντυπωσιάσεις. Αν δεν το έχεις με την κουζίνα ή είσαι κουρασμένος, τη λύση την ξέρεις εδώ και πολλά χρόνια. Απόλαυσέ τα εκεί που τα έχεις πρωτοδοκιμάσει. Στο Vino Cultura.

Υλικά
300g διάφορα μανιτάρια, άσπρα, chestnut, portobello, oyster – pleurotus
100g toffee caramel
30g raspberry coulis
1 πρέζα αλάτι
50ml ελαιόλαδο

Υλικά για Toffee Caramel
200g ζάχαρη
50g βούτυρο ανάλατο
70g κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση για Toffee Caramel:
Σε ένα κατσαρολάκι με χοντρό πάτο βάζουμε τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά έως ότου λιώσει και γίνει καραμέλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε με ένα σύρμα και αφού λιώσει, συνεχίζουμε προσθέτοντας σταδιακά την κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αφομοιωθεί. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη σος να κρυώσει.

Εκτέλεση:
Κόβουμε τα μανιτάρια, τα μικρά στη μέση, τα μεγαλύτερα στα τέσσερα, και σε λωρίδες πάχους 2cm τα oyster.

Βάζουμε ένα μεγάλο, ξέβαθο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφού προσθέσουμε μέσα το ελαιόλαδο, συνεχίζουμε προσθέτοντας τα μανιτάρια και το αλάτι. Τηγανίζουμε ανακατεύοντας κατά διαστήματα και αφού τα μανιτάρια μας έχουν τσιγαριστεί και αρχίσουν να παίρνουν χρώμα για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε το cοulis.

Ανακατεύουμε έως ότου το coulis έχει απορροφηθεί και ακολούθως προσθέτουμε την καραμέλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι αυτή να έχει κολλήσει στα μανιτάρια.
Αφαιρούμε από το τηγάνι και σερβίρουμε, προσθέτοντας προαιρετικά ψιλοκομμένο σχοινόπρασο από πάνω.

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts