
Εσύ που είσαι παλιός σαν κι εμένα θυμάσαι σίγουρα που λέγαμε ότι θα κατέβουμε στη Χώρα και νιώθαμε όμορφα κι ωραία. Για εσένα που είσαι μικρότερος και τα ακούς πρώτη φορά, αυτό σήμαινε ότι κάποιος θα πήγαινε στο κέντρο, στη Λευκωσία, εκεί που ήτανε η ζωή, τα γραφεία και τα ιατρεία, τα μαγαζιά, οι ταβέρνες κι ο κόσμος ο πολύς.
Ε’ λοιπόν στο κέντρο της Παλιάς Λευκωσίας άνοιξε τις παραδοσιακές του πόρτες το πολυαναμενόμενο εστιατόριο Khora και συγκεκριμένα στην γραφικότατη οδό Αδαμάντιου Κοραή ( Μεταξύ Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου και Μνημείου της Ελευθερίας).
Το πλήρως ανακαινισμένο αρχοντικό, είναι από μόνο του ένας λόγος για να το επισκεφτείς, μα πιότερο για να δοκιμάσεις τα δημιουργικά ελληνικά, αγγιγμένα με κυπριακό και μεσογειακό τουίστ, πιάτα του Σύμβουλου σεφ Στυλιανού Αντωνίου που θα φτάσουν κοντά σου από τις ανοιχτές κουζίνες του μαγαζιού.
Το concept προωθεί το sharing πιάτων, εμπειριών και στιγμών σε ένα χώρο που πραγματικά μας έχει εντυπωσιάσει με την ατμοσφαιρικότητα και την ανάλαφρη αύρα της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, ενώ η αίσθηση της φιλοξενίας που θα αποκομίσεις κι εσύ, στο υπογράφω θα είναι πρωτόγνωρη.
Δοκίμασε οπωσδήποτε τους μαμαδίστικους κολοκυθοκεφτέδες με μους γιαουρτιού, τα Iberico skewers με γλάσο Κουμανδαρίας και φυσικά το σεβίτσε από amberjack με blackberries και passion fruit. Από τα κυρίως, που και πάλι εγώ θα τα ζητούσα να μπουν στο κέντρο του τραπεζιού, κλείσε κι εσύ το μάτι στο αποδομημένο παστίτσιο που κάνει γευστικό μπαμ και στο φιλέτο από άγριο λαυράκι, που κολυμπά σε πράσινο ριζότο μπιζελιού, πλασαρισμένο με σαλάτα vierge.
Αδαμάντιου Κοραή 19, Λευκωσία, 1016





Η σύντομη διαδρομή από Λευκωσία, ανάμεσα στα καταπράσινα λιβάδια, τους ελαιώνες και το υπέροχο τοπίο με πρωταγωνιστή την κυπριακή φύση, είναι το πρώτο σου κρατούμενο.

Σας γράφω με ειλικρίνεια και αρκετή απογοήτευση, λίγους μόλις μήνες πριν ανοίξει το εστιατόριό μου στη Λευκωσία, τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Πίστευα ότι το μεγαλύτερο άγχος

Γιορτινή ατμόσφαιρα, κομψός σχεδιασμός και ξεχωριστές γλυκές προτάσεις Σε γιορτινό κλίμα και χριστουγεννιάτικη διάθεση άνοιξε ξανά τις πόρτες του στη Λεμεσό το ζαχαροπλαστείο Pralina την

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας, γεμάτη χαρά, αρώματα και διεθνείς επιρροές, ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο διήμερο γαστρονομικό event που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Cor Gastronomy. Ένα υψηλού

Η UNESCO έκανε ένα ιστορικό βήμα, ανακηρύσσοντας την ιταλική κουζίνα ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας. Πρόκειται για μια απόφαση με ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς για
