Το Fine & Dine πήγε στο Μαμαλούκα Θεσσαλονίκης και σου μεταφέρει ζουμερά νέα!

Θα ανέβεις Θεσσαλονίκη; Πριν ανέβεις, άκουσε με γιατί ξέρω από πρώτο χέρι, κλείσε ένα τραπέζι στο Μαμαλούκα, πολλές μέρες πριν και θα με θυμηθείς. Εμείς πάντως, πήγαμε, περάσαμε απίθανα και σου λέμε όλους τους λόγους που πρέπει κι εσύ να το επισκεφθείς.

Στην Ίωνος Δραγούμη 3, θα βρεις ένα μαγαζί το οποίο είναι δύσκολο να μην το εντοπίσεις,  αφού θα δεις μια μεγάλη ουρά από κόσμο που θέλει να το επισκεφθεί. Ειδικά τώρα που είναι στολισμένο με λαμπάκια και άλλες γιορτινές διακοσμήσεις δίνοντάς του ένα ζωντανό και ευχάριστο vibe.

Μόλις μπήκαμε νιώσαμε τη ζεστασιά που αποπνέει ο χώρος αλλά και άλλη τόση θέρμη εισπράξαμε από το καλωσόρισμα του προσωπικού που μας συνόδευσε στο τραπέζι.

Μόλις πήραμε την κάρτα του, εκπλαγήκαμε πραγματικά από την πλούσια ποικιλία από αγαπημένα και μαμαδίστικα Ελληνικά φαγητά. Αφού μπήκαμε σε αρκετά διλλήματα για το ποια λαχταριστά πιάτα να διαλέξουμε, αποφασίσαμε με την παρέα να πάρουμε ποικιλία και να κάνουμε share.

Ξεκινήσαμε με την δροσερή σαλάτα εποχής, με τραγανό, λευκό και κόκκινο λάχανο, με υπέροχο ζεστό κανταΐφι με κατσικίσιο τυρί, αλλά και με την best seller, τυροκατευτερή, το must ορεκτικό του Μαμαλούκα που ετοιμάζεται μπροστά σου από το προσωπικό.

Συνεχίσαμε με τις τραγανές και γεμάτες άρωμα, κροκέτες παστουρμά, το θεϊκό μοσχαρίσιο μεδούλι που έλιωνε στο στόμα, την άρτια ψημένη σφακιανή πίτα με μέλι και ξινομυζήθρα και τους λαχανοντολμάδες.

 

Προχωρώντας με τα κυρίως πιάτα, επιλέξαμε να πάρουμε το αργοψημένο αγριογούρουνο, που ήταν ένα από τα special πιάτα ημέρας, αρτυσμένο με μπαχαρικά, ωραίες υφές και γεύσεις.

Τέλος έφτασαν και τα αψεγάδιαστα αρνίσια παϊδάκια, συνοδευμένα με τραγανές τηγανητές πατάτες, τα οποία ήταν ψημένα στην εντέλεια, ζουμερά και τέλεια για sharing με την παρέα.

Αφού απολαύσαμε όλα τα άκρως γευστικά και θελκτικά, από κάθε άποψη, πιάτα, ήρθε και το γλυκό κέρασμα, που δεν ήταν άλλο από το παγωτό με τραγανά ξεροτήγανα, παρέα με σφηνάκια λιμοντσέλο και μαστίχα.

Στο Μαμαλούκα, σου το εγγυώμαι πως θα απολαύσεις ένα υπέροχο γεύμα αν αποφασίσεις να το επισκεφθείς στην επόμενή σου έξοδο, αφού πρόκειται για ένα εστιατόριο το οποίο συνδυάζει αγαπημένες ελληνικές γεύσεις, πολύ καλό σέρβις και τιμές για όλα τα βαλάντια.

Ίωνος Δραγούμη 3, Θεσσαλονίκη, 54625, Ελλάδα
+30 231 055 5223 

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts