Ο καταξιωμένος σεφ Μπάμπης Καραούζας, σε μαθαίνει να φτιάχνεις τυρο – σουδάκια

Τυρένια σουδάκια έχεις ξαναδοκιμάσει; Είναι ένας πειρασμός για όλες τις ώρες που θα εντυπωσιάσει όλους σου τους καλεσμένους. Σνακ, ορεκτικό, συνοδευτικό για κρασάκι ή όπως εσύ γουστάρεις, θα το απολαύσεις και θα βάλεις στα σίγουρα στις αγαπημένες σου συνταγές. Καλή σου επιτυχία!

Για τα choux

200 ml γάλα
200 γρ βούτυρο
300 γρ αλεύρι (για όλες της χρήσεις)
4  αυγά
200 γρ τυρί γραβιέρα – σε μικρούς κύβους
100 γρ τυρί γραβιέρα τριμμένη
100 γρ τυρί παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζω το γάλα με το βούτυρο να βράσει. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέτω το αλεύρι. Ανακατεύω στη συνέχεια με μία ξύλινη σπάτουλα έως το αλεύρι να γίνει μία μάζα και να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Δεν χρειάζεται πάνω από μισό λεπτό.

Αφαιρώ το μείγμα από την φωτιά και το ρίχνω σε ένα mixer. Χτυπάω το μείγμα όπως είναι ζεστό και προσθέτω ένα ένα τα αυγά έως ότου ομογενοποιηθούν όλα μαζί. Στο τέλος προσθέτω τα τυριά στο μείγμα. Κόβω το μείγμα σε μικρές μπάλες και τηγανίζω σε δυνατό λάδι. Αφαιρώ και τοποθετώ τα τυρένια choux σε αποροφητικό χαρτί. Σερβίρω με ένα dip της αρεσκείας μου. 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Μια δύσκολη πραγματικότητα που αντιμετωπίσαμε φέτος το καλοκαίρι. Από ένα διευθυντή ξενοδοχείου…

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες, Ως διευθυντής γνωστού ξενοδοχείου στην πόλη της Πάφου, αισθάνομαι την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας μια δυσάρεστη, αλλά πραγματική κατάσταση που βιώσαμε

Lakatameia River Walk. Η Λακατάμεια ετοιμάζεται για την πρώτη μουσική διαδρομή της. Η λίστα με τα μουσικά συγκροτήματα…….

Ο Δήμος Λακατάμειας, στο πλαίσιο της πολιτιστικής του δράσης και της ανάδειξης της φυσικής ομορφιάς του Πεδιαίου Ποταμού, διοργανώνει την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2025, στο