
Οι σεφ Σταύρος Χατζκυριάκου και Ανδρέας Μάντζιπας, μάς μαθαίνουν πώς να φτιάχνουμε αλοιφές. Παρμένες και οι τρεις από το συνταγολόγιο που έχουνε φτιάξει για το ταβερνάκι τους, “Το Στεκούιν της Συλίκου”, στην ομώνυμη, γραφική κοινότητα της ορεινής Λεμεσού. Καλή σας επιτυχία.
Συνταγές για Αλοιφές/Ντίπς:
Τασιήν/Κρέμα Ταχίνι
• 700g ταχίνι
• 300ml νερό χλιαρό
• 50ml χυμός λεμόνι
• 10g σκόρδο
• 7g αλάτι
• 10g Μαϊντανός ψιλοκομμένος
• 5ml ελαιόλαδο
Σε μπλέντερ πολτοποιούμε όλα τα υλικά μαζί εκτός το νερό.
Όταν γίνουν μια πάστα , ρίχνουμε το νερό σε 3 δόσεις
Διορθώνουμε την γεύση και την πυκνότητα
Γαρνίρουμε με τον μαϊντανό και λίγο ελαιόλαδο.
Ταλατούρι/Τζατζίκι
• 600g γιαούρτι στραγγιστό
• 600g αγγουράκι
• 10g σκόρδο τριμμένο
• 20ml ξύδι άσπρο
• 10g δυόσμος ξηρός
• Αλάτι /Πιπέρι
• Φρέσκος δυόσμος
• 50ml Ελαιόλαδο
Σε χοντρό τρίφτη τρίβουμε όλα τα αγγουράκια και τα αλατίζουμε.
Αφήνουμε για 20 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους και στραγγίζουμε καλά.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και διορθώνουμε τη γεύση.
Το παγώνουμε στο ψυγείο το λιγότερο για μια ώρα.
Γαρνίρουμε με τον φρέσκο δυόσμο και λίγο ελαιόλαδο.
Τυροκαυτερή
• 3 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες στα κάρβουνα , ξεφλουδισμένες, χωρίς τα σπόρια
• 400g φέτα
• 200g γιαούρτι στραγγιστό
• 1 πιπεριά καυτερή
• 10g σκόρδο
• 125ml ελαιόλαδο
• 10g πάπρικα
• 5g ρίγανη
• 20ml ξύδι άσπρο
• 5g μπούκοβο
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ και τα πολτοποιούμε να γίνουν αλοιφή.
Διορθώνουμε τη γεύση και την οξύτητα της τυροκαυτερής.
Την παγώνουμε στο ψυγείο το λιγότερο για μια ώρα.
Σερβίρουμε με λίγο μπούκοβο και λίγο ελαιόλαδο
Τα σερβίρουμε όλα με ψημένες κυπριακές πίτες και φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί (καπήρες)
Μπορεί η δήλωση ότι “η διαφορά είναι στις λεπτομέρειες” να ακούγεται κάπως κλισέ, όμως στην πολυβραβευμένη ταβέρνα του Παραλιμνίου, τα πάντα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Παράδοση,
Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες, Ως διευθυντής γνωστού ξενοδοχείου στην πόλη της Πάφου, αισθάνομαι την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας μια δυσάρεστη, αλλά πραγματική κατάσταση που βιώσαμε
Ο Δήμος Λακατάμειας, στο πλαίσιο της πολιτιστικής του δράσης και της ανάδειξης της φυσικής ομορφιάς του Πεδιαίου Ποταμού, διοργανώνει την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2025, στο
Στο πεντάστερο NissiBlu Beach Resort στην Αγία Νάπα θα πας και θα ξαναπάς, γιατί είναι σ’ όλα του μοναδικό. Τόσο μοναδικό, όσο και οι υψηλές
Μία νέα έκδοση, με “Gefsis” κι αρώματα ελληνικά, που αγκαλιάζει όλο το φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας: Γη, Θάλασσα, Φάρμα, μαζί με το ισχυρό ένστικτο της