
Πριν τέσσερις και μισό μήνες, προσελήφθηκα σε fine dining εστιατόριο της Λεμεσού στη θέση της Captain. Η μεγάλη εμπειρία μου σε πεντάστερα ξενοδοχεία και η εξειδίκευσή μου στον χώρο του κρασιού και των αποσταγμάτων, με βοήθησε από τον πρώτο μήνα να κερδίσω αρκετούς “πόντους”, αλλά και την ιδιαίτερη εκτίμηση του ιδιοκτήτη του εστιατορίου.
Την περασμένη Δευτέρα, με κάλεσε ο ιδιοκτήτης στο γραφείο του και μου πρότεινε τη θέση της διευθύντριας εστιατορίου, μια θέση που κατείχε ο ίδιος. Μου εξήγησε ότι θέλει λίγο να “τραβήξει πίσω”, για να επικεντρωθεί περισσότερο και στις άλλες του επιχειρήσεις και επειδή νιώθει ότι τώρα βρήκε το άτομό που θα τον αντικαθιστούσε, αποφάσισε να μου προτείνει τη θέση.
Μοναδικό μου θέμα, του είπα, είναι ο συνάδελφος captain, που δουλεύει και προσφέρει στο εστιατόριο εδώ και 5 χρόνια και ότι ίσως αυτό θα ήταν άδικο για αυτό.
Μου απάντησε πολύ λακωνικά “κάθε άνθρωπος, παίρνει αυτό που του αξίζει”, μου έσφιξε το χέρι και μου ευχήθηκε καλό ξεκίνημα. Το βράδυ, στο briefing, μάς μάζεψε όλους και το ανακοίνωσε στην ολομέλεια των σερβιτόρων και της κουζίνας. Εισέπραξα ένα ζεστό χειροκρότημα, μα ένα ψυχρό βλέμμα από τον εν λόγω συνάδελφο, ο οποίος την επόμενη μέρα, έδωσε την παραίτησή του τηλεφωνικά.
Έχασα από εκείνη τη μέρα τον ύπνο μου. Τον παίρνω τηλέφωνο και δεν απαντά. Θα ήθελα να του μιλήσω, να του εξηγήσω ότι δεν κυνήγησα τη θέση, απλά η θέση μου προτάθηκε και είχα κι εγώ τους ενδοιασμούς μου.
Γιατί σε αυτή την όμορφη στιγμή της καριέρας μου, να νιώθω τόση πολλή ματαίωση; Γιατί;
Πείτε μας την άποψη σας στα comments:
Μπορεί η δήλωση ότι “η διαφορά είναι στις λεπτομέρειες” να ακούγεται κάπως κλισέ, όμως στην πολυβραβευμένη ταβέρνα του Παραλιμνίου, τα πάντα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Παράδοση,
Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες, Ως διευθυντής γνωστού ξενοδοχείου στην πόλη της Πάφου, αισθάνομαι την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας μια δυσάρεστη, αλλά πραγματική κατάσταση που βιώσαμε
Ο Δήμος Λακατάμειας, στο πλαίσιο της πολιτιστικής του δράσης και της ανάδειξης της φυσικής ομορφιάς του Πεδιαίου Ποταμού, διοργανώνει την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2025, στο
Στο πεντάστερο NissiBlu Beach Resort στην Αγία Νάπα θα πας και θα ξαναπάς, γιατί είναι σ’ όλα του μοναδικό. Τόσο μοναδικό, όσο και οι υψηλές
Μία νέα έκδοση, με “Gefsis” κι αρώματα ελληνικά, που αγκαλιάζει όλο το φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας: Γη, Θάλασσα, Φάρμα, μαζί με το ισχυρό ένστικτο της