Χαμηλότερες οι τιμές από άλλους….αλλά δε χορτάσαμε 

Πριν πάμε έξω η παρέα των τριών ζευγαριών – φίλων, κάνουμε λίγο ψάξιμο. Διαβάζουμε πρόσφατα reviews, ρίχνουμε πολλές ματιές στο μενού και κοιτάμε και λίγο τον χώρο. Όλα καλά κι όλα ωραία στη μελέτη επί χάρτου για συγκεκριμένο εστιατόριο της πρωτεύουσας, κλείνουμε τραπέζι, πηγαίνουμε, παραγγέλνουμε 9 πιάτα και φεύγουμε νηστικοί. Μικρό ριζότο 4 κουταλιών, 4 ραβιόλες στη μερίδα, 80 με 100 γραμμάρια κοτόπουλο στη μερίδα, ταρτάρ ψαρικών 2 κουταλιές της σούπας και πάει λέγοντας.
 
Μπορεί η τιμολόγηση να ήταν €3-4 χαμηλότερη από άλλα εστιατόρια ίδιας ποιότητας, αλλά η μερίδα ήταν με το συμπάθιο, η μισή και κάτω ενός main dish. Πληρώσαμε €60 το άτομο με δυο φιάλες κρασί των €28 και φύγαμε πεινασμένοι. Δε θα ήταν πιο τίμιο να μας έγραφαν στο μενού τα γραμμάρια της πρωτεΐνης για να γνωρίζουμε και να κρίνουμε από πριν για το αν πραγματικά αξίζει τον κόπο να πάμε.
 
Αν ξέραμε π.χ ότι για να φύγουμε ικανοποιημένοι και χορτάτοι πρέπει να παραγγέλνουμε 2 μερίδες από το κάθε πιάτο και ότι το κόστος είναι €100 το άτομο, σίγουρα δε θα πηγαίναμε. Όταν υπάρχει μηδενική διαφάνεια για την ποσότητα ο καταναλωτής είναι έρμαιο του κάθε επιχειρηματία. Μήπως πρέπει να θεσμοθετήθει η υποχρεωτική καταγραφή της ποσότητας, των γραμμαρίων και του βάρους, τουλάχιστον της πρωτεΐνης στα μενού εστιατορίων για όλους τους κωδικούς για να μη ξεγελιόμαστε;

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Εμπειρία αστέρων στο Sky7. Όλα όσα ζήσαμε στο υπέρλαμπρο δείπνο του βραβευμένου με δυο αστέρια Michelin chef Vitor Matos (Greek & English)

Το Sky7, η “πρεσβεία” των βραβευμένων σεφ στο νησί,  υποδέχτηκε μια ανεπανάληπτη γαστρονομική εμπειρία με τον βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin σεφ Vítor Matos, ο οποίος παρουσίασε ένα υψηλού επιπέδου