
Κολοκυθοκεφτέδες με τζατζίκι θα θες να φτιάξεις κι εσύ, μόλις διαβάσεις την συνταγή του Παύλου Κολώτα – Executive Chef Atlantica Mare Village Paphos. Ένα μεζεδάκι, απίστευτα γευστικό, που έχει γίνει viral, από ντόπιους και επισκέπτες στο νησί μας, που έχουν δοκιμάσει τα μεζεδάκια της νεοαφιχθείσας ταβέρνας Μεζήν, στον γραφικό Κάθηκα.
Μια ταβέρνα, που φτιάχτηκε με αγάπη και πάθος για γεύσεις που ξυπνούν μνήμες, από το ζεύγος των ιδιοκτητών, την Ελένη Καίσσαρη και τον σεφ Παύλο Κολώτα, που έχει κερδίσει τις καλύτερες των εντυπώσεων. Κι αν θες να μάθεις για το πώς γεννήθηκε το όνομα Μεζήν, σε ενημερώνω ότι κι εγώ την ίδια απορία είχα, την υπόβαλα στον σεφ και σου την παρουσιάζω αυτούσια:
“Μεζές είναι η ποικιλία από πιάτα που σερβίρονται για να συνοδέψουν ένα κρασί ή οποιοδήποτε άλλο ποτό. Η λέξη προέρχεται από τα Περσικά – ΜΑΖΕ – που σημαίνει γεύση. ΖΗΝ – “ζείν” – σημαίνει ζωή και επειδή χωρίς καλό φαγητό δεν ζούμε, προέκυψε το ΜΕΖΗΝ…. Ένας χώρος όπου θα απολαύσετε γεύσεις που ξυπνούν αναμνήσεις”.
Μια τέτοια ανάμνηση, θα ξυπνήσουν και οι κολοκυθοκεφτέδες του Μεζήν. Καλή σας απόλαυση, είτε φτιάχοντάς τους εσύ, είτε απολαμβάνοντάς τους στο Μεζήν.
Κολοκυθοκεφτέδες με Τζατζίκι:
Υλικά για 4 άτομα
Για τους κολοκυθοκεφτέδες:
• 1 κιλό κολοκυθάκια, ελαφρά τσιγαρισμένα και στραγγισμένα
• 5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
• 400 γρ θρυμματισμένη φέτα
• 200 γρ πατάτα βρασμένη και πολτοποιημένη
• ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
• Αλάτι-πιπέρι
• Λίγο αλεύρι, 5 αυγά και φρυγανιά για το πανάρισμα
• Λάδι για το τηγάνισμα
Για το τζατζίκι:
• 400 γρ γιαούρτι στραγγιστό
• 400 γρ αγγουράκια τριμμένα, αλατισμένα και στραγγισμένα
• ¼ σκελίδα σκόρδο λιωμένη
• Λίγο ελαιόλαδο
• Αλάτι και πιπέρι
• ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
• Ζυμώνουμε τους κολοκυθοκεφτέδες, αλατοπιπερώνουμε και πλάθουμε σε μπαλίτσες. Τοποθετούμε τις μπαλίτσες στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
• Ενώνουμε σε ένα μπόλ τα υλικά όλα για το τζατζίκι.
• Μετά παίρνουμε τις μπαλίτσες από την κατάψυξη και με την σειρά περνούμε από αλεύρι, αυγό και φρυγανιά. Τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι και σερβίρουμε μαζί με το τζατζίκι.
Παύλος Κολώτας
Executive Chef
Atlantica Mare Village Paphos



Ο βραβευμένος σεφ Τριαντάφυλλος Σουλιώτη του εστιατορίου Ρους, έχει φτιάξει για μας, μια βελούδινη σούπα που μοσκοβολά Κύπρο. Μια σούπα με πρωταγωνιστές την κυπριακή λουβάνα

Το Φεστιβάλ Μανιταριού που έχει κερδίσει τις καρδιές του κοινού επιστρέφει φέτος στην Ερήμη της Λεμεσού, πιο ζωντανό και ανανεωμένο από ποτέ. Το Cyprus Mushroom Festival

Εκεί, στην αποπνέουσα αέρα άλλης εποχής οδό Αδαμάντιου Κοραή, μεταξύ Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, Σεβέρειου Βιβλιοθήκης και Μνημείου της Ελευθερίας, εδώ και λίγες μέρες, λάμπει διά

Αγαπητοί συντάκτες, Σας γράφουμε ως εκπαιδευτικοί, αλλά πάνω απ’ όλα, ως άνθρωποι που καθημερινά στέκονται απέναντι και δίπλα σε παιδιά και νέους που μεγαλώνουν μέσα σ’

Ο Ιωσήφ Γιαννιτσόπουλος αναλαμβάνει Consultant & Culinary Director του AMANO Kitchen Bar στη Λευκωσία. Το AMANO Kitchen Bar συνεχίζει το ταξίδι του με μια νέα
