
Αυτό το Bistro, το είχαμε βάλει στο στόχαστρό μας εδώ και καιρό. Βαλμένο σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές του Παρισιού, στην Avenue Paul Doumer, έχει κερδίσει από τα γεννοφάσκια του την αγάπη των λατρών της ελληνικής, κυπριακής και μεσογειακής κουζίνας, του βραβευμένου με ένα αστέρι Michelin, Κύπριου chef Ανδρέα Μαυρομμάτη.

To σκηνικό, πανέμορφο, δομημένο με γκρι επίπλωση, καστανή ξυλεία, λεπτομέρειες από κόκκινα τουβλάκια και πίνακες με σκηνές που σε ταξιδεύουν σε Ελλάδα και Κύπρο. Ένα ταξίδι, που γίνεται αμεσότερο, όταν περάσεις μπροστά από τις βιτρίνες του Bistro, μέσα στις οποίες λάμπουν διά της παρουσίας τους το παστίτσιο, το γιουβέτσι, ο μουσακάς, τα λαζάνια, οι χειροποίητες αλοιφές και όχι μόνο.



Όμορφο, πρωτόγνωρο, έως συγκινητικό, να δίνεις σε εστιατόριο του Παρισιού, την παραγγελιά σου ομιλώντας την ελληνική γλώσσα. Και το τραπέζι μας ξαναγέμισε Ελλάδα και Κύπρο με άφθονα ορεκτικά και αλοιφές, με πρώτα και καλύτερα τον αέρινο ταραμά, την σαντορινιά φάβα, το “χαβιάρι” μελιτζάνας που πάθαμε με αυτό εξάρτηση, αλλά και τους χούμους που εξαφανίστηκαν πολύ πιο σύντομα από όλα τα άλλα.

Το wrap με τα κριτσανιστά φαλάφελ, τα σουτζουκάκια θεϊκά, ο μουσακάς και το παστίτσιο, όλα τους αριστοτεχνικά, πλούσια σε γεύση, μα πρωτίστως μπαλανσαρισμένα σε υφές και αρώματα.

Τα σχόλια διθυραμβικά και για τα βοδινά μάγουλα α λα στιφάδο και τα γεμιστά καλαμάρια, τα οποία είναι πιάτα που σίγουρα θα ήθελα να δοκιμάσω ξανά και ξανά στην επόμενή μου επίσκεψη. Το παρφέ σοκολάτας και πιστάτσιο και το θεϊκό μαχαλεπί, έκλεισαν γλυκά τον κύκλο των γεύσεων, αφήνοντας και τα δυο, μια πρωτόγνωρη εντύπωση την οποία ακόμη αναπολώ.
70 Av. Paul Doumer, 75116, Παρίσι, Γαλλία
+33 1 40 50 70 40





Το Salt & Fire υποδέχεται τη φετινή γιορτινή περίοδο προσφέροντας, εκτός από τη ζεστή του ατμόσφαιρα, πανέμορφες και ανεξίτηλες εμπειρίες όπου η φωτιά, οι χειμωνιάτικες

«Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ» έρχεται στο Σατιρικό Θέατρο Το παγκοσμίου φήμης θεατρικό αριστούργημα «Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ» ανεβαίνει στην Πάνω Σκηνή του Σατιρικού

Το Sky7, η “πρεσβεία” των βραβευμένων σεφ στο νησί, υποδέχτηκε μια ανεπανάληπτη γαστρονομική εμπειρία με τον βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin σεφ Vítor Matos, ο οποίος παρουσίασε ένα υψηλού επιπέδου

Η κλασικά αγαπημένη ιταλική κουζίνα έχει τη γαστρονομική της “πρεσβεία” στο Mediterraneo. Το απόλυτο ιταλικό εστιατόριο του ξενοδοχείου Annabelle, που έχει πλέον καθιερωθεί τόσο στους

Ήρθε κι η Μαμαλού και με την είσοδό της στο κέντρο του άστεως έγινε αμέσως viral. Talk of the town χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και σπρώξιμο,
