
Σήμερα θα μαγειρέψετε λεοντόψαρο και μάλιστα, μαζί με κασουλέ από λευκά φασόλια και πικάντικο τσορίθο. Μια γευστική συνταγή από τον chef Πέτρο Γιάγκου, απόφοιτο του Culinary Arts Academy of Switzerland του Swiss Education Group, αλλά και ιδρυτή και ιδιοκτήτη του EAT LTD (Exploring Alimentation Team). Καλή σας όρεξη!


Υλικά για 4 μερίδες:
6 φιλέτα από Lionfish
200g φασόλια (βρασμένα)
50g τσορίθο
20g μύδια
150g ντομάτα (κύβοι)
Άνηθος
Κρίταμο
Υλικά για το reduction του κρασιού Madeira:
100ml κρασί Madeira
100ml κρασί Chardonnay
100ml ξύδι σαμπάνιας
½ κρεμμύδι
10g θυμάρι
1 σκελίδα σκόρδο
TIP: Μειώστε τα συστατικά σε 1/3 της όλης, αρχικής ποσότητας
Συστατικά για τη σάλτσα εσπεριδοειδών:
400g φρέσκα κρέμα
100g reduction κρασιού Madeira
10g χυμό λεμονιού
60g ανάλατο βούτυρο
Μια πρέζα αλάτι
• Συνδυάστε τη φρέσκα κρέμα και το reduction κρασιού Madeira και βράστε μέχρι να πήξει.
• Αναμείξτε το βούτυρο, τον χυμό λεμονιού και το αλάτι με το reduction κρασιού Madeira και την κρέμα.
Προετοιμασία:
• Απολεπίστε και φιλετάρετε προσεκτικά τα lionfish και πλύνετέ τα καλά.
• Σοτάρετε το τσορίθο και προσθέστε τα βρασμένα φασόλια.
• Προσθέστε τη σάλτσα εσπεριδοειδών, τα μύδια και τη ντομάτα.
• Θερμάνετε καλά, προσθέστε τον άνηθο και το κρίταμο.
• Αλατοπιπερώστε και ψήστε τα φιλέτα lionfish σε τηγάνι.
• Σερβίρετε το cassoulet σε μια πιατέλα και τοποθετήστε 3 φιλέτα lionfish στην κορυφή.
• Διακοσμήστε με άνηθο και κρίταμο ή οποιαδήποτε άλλα βότανα προτιμάτε.

Ο Ιωσήφ Γιαννιτσόπουλος αναλαμβάνει Consultant & Culinary Director του AMANO Kitchen Bar στη Λευκωσία. Το AMANO Kitchen Bar συνεχίζει το ταξίδι του με μια νέα

Το ιταλικό εστιατόριο Pinolo γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών με τον πιο γευστικό και δημιουργικό τρόπο αφιερώνοντας ένα μεσημέρι στην τέχνη των ζυμαρικών. Το αγαπημένο

Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της, η BIGA Neapolitan Pizza έχει καθιερωθεί για την αφοσίωσή της στην ποιότητα, την αυθεντικότητα και τη φιλοξενία. Με βασικό συστατικό το

Αν ο Δεκέμβρης είναι για σένα η πιο λαμπερή εποχή του χρόνου, τότε ετοιμάσου για ένα ταξίδι γεμάτο λαμπιόνια, αγορές, φως, μουσική, αρώματα και φυσικά……shopping!Αυτές

Θες να ανέβεις στο κάστρο του Μπρατισλάβας, να περπατήσεις στις γραφικές όχθες του Δούναβη ή να δοκιμάσεις παραδοσιακά εστιατόρια με bryndzové halušky και άλλες σλοβακικές
