
Ο βραβευμένος chef Chris Theofanous, μοιράζεται με τους αναγνώστες του Fine & Dine, τη μυστική του, που τώρα πια δεν είναι, συνταγή, για ριζότο θαλασσινών. Μια συνταγή που έχουμε δοκιμάσει και όντως αξίζει να τη φτιάξεις κι εσύ στο σπίτι σου για όσους αγαπάς. Καλή σου επιτυχία!

Υλικά
300g ρύζι για ριζότο
800ml ζωμό θαλασσινών
1 πρέζα κρόκο Κοζάνης
2κ.σ ελαιόλαδο
1 δάφνη
100ml λευκό κρασί
90g γαρίδες καθαρισμένες
90g καλαμάρι κομμένο σε λεπτές λωρίδες
4 χτένια κομμένα στα 4
1κ.τ άνηθο ψιλοκομμένο
50g βούτυρο σε κύβους
50γ παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι
Μαύρο Πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε τον ζωμό σε μια κατσαρόλα ρίχνοντας μέσα και τον κρόκο Κοζάνης.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και την αφήνουμε να ζεσταθεί πολύ καλά. Ρίχνουμε μέσα τα θαλασσινά, αλατοπιπερώνουμε λίγο και τα μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα
Τα αφαιρούμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε μια άλλη κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, την δάφνη και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι χωρίς να πάρει χρώμα.
Μετά βάζουμε μέσα το ριζότο και το ανακατεύουμε μαζί με το κρεμμύδι. Έπειτα το κρασί και μετά λίγο λίγο από τον ζωμό.
Σιγουρευτείτε ότι το ριζότο σας απορροφάει όλο τον ζωμό πριν βάλετε άλλο.
Συνεχίστε να βάζετε ζωμό μέχρι το ρύζι σας να μαλακώσει και να μαγειρευτεί χωρίς να βαρυψηθεί.
Στο τέλος ρίχνουμε μέσα τα θαλασσινά, το βούτυρο και την παρμεζάνα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον ψιλοκομμένο άνηθο.


Κρυμμένο μεταξύ ουρανού και θάλασσας, ανάμεσα στο πλούσιο πράσινο του resort και των πανέμορφων πισίνων του, θα βρεις το Pelagos. Ένα ταβερνάκι απλό, προσιτό για

Το Cap St Georges Hotel & Resort υποδέχεται με υπερηφάνεια τον διάσημο Πορτογάλο σεφ Vítor Matos, βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin, για δύο μοναδικές βραδιές

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή παρουσιάζει τη μεγάλη έκθεση «Από τον Monet στον Warhol», που θα διαρκέσει από τις 6 Δεκεμβρίου 2025 έως τις

Η υψηλή γαστρονομία συναντά την υψηλή ραπτική στο Παρίσι, όπου ο οίκος Louis Vuitton εγκαινιάζει το δικό του Tea Time, επιμελημένο από τον πολυβραβευμένο pastry

Την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2025 οι λάτρεις της εκλεκτής εστίασης θα έχουν την ευκαρία να απολαύσουν ένα οινογαστρονομικό δείπνο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει. Ο David
