Η σεφ Ντανιέλλα Καμασιά, μάς μαθαίνει πώς να φτιάξουμε το πολυαγαπημένο μας, λεμονάτο της κουνέλι 

Η σεφ Ντανιέλλα Καμασιά, που δείχνει καθημερινά το μεγάλο της ταλέντο στην πολυβραβευμένη ταβέρνα Καμασιάς στο Παραλίμνι, μάς μαθαίνει σήμερα πώς να φτιάξουμε το λεμονάτο της κουνέλι, που λίγο πολύ έχει γίνει ένα από τα trademark, παραδοσιακά φαγητά της περιοχής.

Ένα πιάτο που ξυπνά μνήμες, το οποίο έχει περάσει από γενιά σε γενιά και συνεχίζει να αποτελεί από μόνο του, πόλο έλξης για ντόπιους και επισκέπτες στο νησί μας.

Υλικά

1 κουνέλι σωστό, κομμένα σε κομμάτια

10 μέτριες πατάτες, κομμένες στα τέσσερα

Αλάτι

Ξηρό κόλιανδρο

Χυμό ενός μεγάλου λεμονιού

Λευκό κρασί

Λάδι για τηγάνισμα

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε αρκετό λάδι και τηγανίζουμε τις πατάτες μας.

Σε 10 περίπου λεπτά, ρίχνουμε μέσα στην ίδια κατσαρόλα το κουνέλι μας, ανακατεύουμε καλά και τηγανίζουμε για περίπου 20 λεπτά (αναλόγως του μεγέθους του κουνελιού)

Ακολούθως, αφαιρούμε τα ¾ της ποσότητας του λαδιού και ρίχνουμε αλάτι, τον ξηρό κόλιανδρο, το κρασί και το λεμόνι.

Τα αφήνουνε όλα μαζί για ακόμα 10 λεπτά.

Όταν δούμε ότι έχουν ροδίσει οι πατάτες και το κουνέλι και αφού ελέγξουμε με ένα πιρούνι αν έχουν ψηθεί, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα.

(Χρόνος παρασκευής: 40 λεπτά περίπου)

Ταβέρνα Καμασιάς

Δαιδάλου 23, Παραλίμνι

23825144

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Αυτός είναι ο λόγος που θα ξαναπάω και θα ξαναπάω και θα ξαναπάω στο εστιατόριο…στη Λευκωσία, γιατί σέβονται όλες μας τις διατροφικές ιδιαιτερότητες

Αυτός είναι ο λόγος που θα ξαναπάω και θα ξαναπάω και θα ξαναπάω στο εστιατόριο……στη Λευκωσία, γιατί σέβονται όλες μας τις διατροφικές ιδιαιτερότητες. Με πήγε πρώτα