Anemi Hotel. Το ξυλοφουρνιστό του κλέφτικο, πρέπει να το δοκιμάσεις

Δευτέρα βραδάκι, δεν πας πουθενά αλλού. Κλείνεις ένα by the pool τραπέζι στο εστιατόριο Elia του ξενοδοχείου Anemi στην Πάφο, απολαμβάνεις ζωντανή μουσική, πίνεις μια παγωμένη μπυρίτσα για αρχή και περιμένεις το ξεφούρνισμα του κλέφτικου.

Και δεν αστιεύομαι. Ο παραδοσιακός ξυλόφουρνος είναι δίπλα σου, σφραγισμένος για οχτώ ώρες με πηλό για να κρατά τη θερμοκρασία του, να ψηθεί το κλέφτικο και οι πατάτες του, μέχρι που να το χαϊδεύεις με το πιρούνι κι αυτό να γίνεται κομμάτια για σένα.

Καθώς περιμένεις τον πολύπειρο executive chef Πανίκκο Πλούσιο και την ομάδα του να τον ανοίξουν, θα παραλάβεις στο τραπέζι σου μια ζεστή κριτσανιστή φωλιά από φύλλο κρούστας, γεμιστή με φέτα, καρύδια και μέλι, που πίστεψέ με θα εξαφανιστεί στο πι και φι.

Τα αρώματα της ρίγανης και της δάφνης θα φτάσουν κοντά σου, πριν φτάσει κοντά σου το μοσχομυριστό κλέφτικο του εστιατορίου (διαθέσιμο και κλέφτικο κοτόπουλο) συνοδευμένο με πατατούλες, πουργούρι και σαλάτα. Γλυκά γλυκά θα φύγεις, γιατί ο σεφ θα στείλει και στο δικό σου τραπέζι την εξαίρετή του πορτοκαλόπιτα.

Ιάσονος 1, Πάφος, 8041

26 945666

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Pelagos. Έρωτας από την πρώτη μπουκιά (Anassa Hotel)

Έρωτας, φυσικά και η διαδρομή για να φτάσεις από την είσοδο του εμβληματικού ξενοδοχείου, μέχρι και τον γαστρονομικό σου προορισμό. Μονοπάτια, κρυμμένα κυριολεκτικά μέσα στο