Δευτέρα βραδάκι, δεν πας πουθενά αλλού. Κλείνεις ένα by the pool τραπέζι στο εστιατόριο Elia του ξενοδοχείου Anemi στην Πάφο, απολαμβάνεις ζωντανή μουσική, πίνεις μια παγωμένη μπυρίτσα για αρχή και περιμένεις το ξεφούρνισμα του κλέφτικου.
Και δεν αστιεύομαι. Ο παραδοσιακός ξυλόφουρνος είναι δίπλα σου, σφραγισμένος για οχτώ ώρες με πηλό για να κρατά τη θερμοκρασία του, να ψηθεί το κλέφτικο και οι πατάτες του, μέχρι που να το χαϊδεύεις με το πιρούνι κι αυτό να γίνεται κομμάτια για σένα.
Καθώς περιμένεις τον πολύπειρο executive chef Πανίκκο Πλούσιο και την ομάδα του να τον ανοίξουν, θα παραλάβεις στο τραπέζι σου μια ζεστή κριτσανιστή φωλιά από φύλλο κρούστας, γεμιστή με φέτα, καρύδια και μέλι, που πίστεψέ με θα εξαφανιστεί στο πι και φι.
Τα αρώματα της ρίγανης και της δάφνης θα φτάσουν κοντά σου, πριν φτάσει κοντά σου το μοσχομυριστό κλέφτικο του εστιατορίου (διαθέσιμο και κλέφτικο κοτόπουλο) συνοδευμένο με πατατούλες, πουργούρι και σαλάτα. Γλυκά γλυκά θα φύγεις, γιατί ο σεφ θα στείλει και στο δικό σου τραπέζι την εξαίρετή του πορτοκαλόπιτα.
Ιάσονος 1, Πάφος, 8041
26 945666
Τη Κυριακή 13 Οκτωβρίου, θα έχουμε γι’ ακόμα μια φορά την ευκαιρία να ζήσουμε μία πολύ ιδιαίτερη εμπειρία στην καρδιά της Λεμεσού στο πλαίσιο της
Έρωτας, φυσικά και η διαδρομή για να φτάσεις από την είσοδο του εμβληματικού ξενοδοχείου, μέχρι και τον γαστρονομικό σου προορισμό. Μονοπάτια, κρυμμένα κυριολεκτικά μέσα στο
Ωραία που ‘ναι η Κυριακή, άμα βάλεις όμως στο πρόγραμμά σου κάτι το διαφορετικό ή κάτι το οικείο που σε κάνει εσένα κι όσους αγαπάς,
Καλό χοιρινό κρέας, κόκκινο κρασί, Κουμανδαρία και ξηρός κόλιανδρος, οι βασικοί συντελεστές του βραβευμένου σεφ Σάββα Σάββα, που θα μας μάθει σήμερα να φτιάχνουμε τα
Η οδός Στασικράτους στη Λευκωσία, έχει να παινεύεται και για το Νοερά της. Κι αν με ρωτάς να σου πω περί τίνος πρόκειται, έχω να