Fishbone at Sunrise Pearl: Ιχθυο – γαστρονομία υψηλού επιπέδου

(Restaurant review by Nick Andrew)
 
Fishbone, πάει να πει “ψάρι” στα καλύτερά του. Η φρέσκα ψαριά κατευθείαν από την παρακείμενη γαλάζια θάλασσα, που “ναι”, την βλέπεις, την ακούς, την οσμίζεσαι και νιώθεις λίγα μέτρα μακριά από εκεί που κάθεσαι.Κι όλα αυτά, σε ένα ευάερο και αέρινο μαγαζί που μόλις πατήσεις το πόδι σου σε αυτό, αντιλαμβάνεσαι από το πρώτο καλησπέρα που θα σου πουν οι άνθρωποί του, το πέντε αστέρων υπόβαθρό του.
 
Στο ενυδρείο με τους ζωντανούς αστακούς και τα στρείδια, κάναμε κι αυτή τη φορά τον πρώτο μας σταθμό, θαυμάζοντας παραδίπλα τα ολόφρεσκα φαγκριά, τις γαρίδες και τα θαλασσινά λαυράκια που περήφανα μας έδειξε η εδώ και πολλά χρόνια στο ίδιο πόστο, διευθύντρια του Fishbone, Άνια. Με τη δικιά της βοήθειά φτιάξαμε ένα μενού θαλασσινών, κομμένο και ραμμένο στα δικά μας μέτρα, επιλέγοντας κι αυτή τη φορά όλα τα πιάτα να μπουν στο κέντρο του τραπεζιού για sharing. 
 
Καλό κρυστάλλινο κρασοπότηρο μπροστά μας για να απολαύσουμε όπως αρμόζει τον εξ Ελλάδος κορυφαίο, ροζέ οίνο, παρέα με ποικιλία από χειροποίητα, ζεστά ψωμάκια, που μην παραλείψεις ούτε κι εσύ να δοκιμάσεις. Στο Fishbone ο executive chef του ξενοδοχείου Βασίλης Κοντοζής, αλλά και ο executive chef των  Sunrise Hotels, Αντώνης Αττούνη θα επιμείνουν να απολαύσεις τα στρείδια σου με λίγο λεμονάκι και μια ιδέα από φρέσκο passion fruit.
 
Ένα συνδυασμό που πρώτη φορά δοκιμάζω και πραγματικά έχω εντυπωσιαστεί από το γευστικό του αποτέλεσμα και την όμορφη επίγευση που είχε αφήσει. Άριστο το σεβίτσε από λαυράκι που “ψήθηκε” μέσα σε χυμό από lime και γαρνιρίστηκε με φρέσκο κόλιανδρο, μια ιδέα από τσίλι και σουσαμέλαιο. Σχολιάζουμε ξανά και ξανά το πανέμορφο σκηνικό με πρωταγωνιστές τη θάλασσα και τη “μουσική” της, τους εντυπωσιακούς κήπους και πισίνες του ξενοδοχείου, αλλά και την ευγένεια και τον επαγγελματισμό των ανθρώπων του Fishbone, που για ακόμη μια φορά μας έκαναν να νιώσουμε ότι βρισκόμαστε στη χώρα της φιλοξενίας.
 
Αλλαγή πιάτων για την άφιξη του al dente κριθαρώτο με τραγανές βασιλικές γαρίδες και βότανα. Ένα πιάτο που κυριολεκτικά εξαφανίστηκε στο πιτς φιτίλι από το πιάτο μας, για να υποδεχθούμε το σχαροψημένο φαγκρί του κιλού που πήρε δέκα στα δέκα για το ψήσιμό του, αλλά και για το όμορφο καθάρισμά του από τα ψαροκόκκαλα. Ό,τι και να σου πω για τα κοκκινοχωρίτικα, τραγανά στικς πατάτας και τα άριστα στο ψήσιμο, συνοδευτικά, λαχανικά σχάρας θα είναι λίγο. Ο γλυκός επίλογος γράφτηκε με ανάλαφρη, δροσερή πανακότα, gateaux σοκολάτας που εγγυημένα θα το επιλέξω ξανά, αλλά και χειροποίητο παγωτό πιστάτσιο, από αυτά που δεν βρίσκεις εύκολα αλλού. 
 
Όσο αφορά την τιμολογιακή του προσέγγιση και οι τέσσερις, δηλώσαμε το ίδιο, με το χέρι στην καρδιά. Είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο value for money εστιατόρια θαλασσινών στο νησί, ειδικά αν στην εξίσωση προσμετρήσεις ότι αυτό βρίσκεται στις εγκαταστάσεις ενός πολυτελούς ξενοδοχείου, με εξαίρετες υπηρεσίες και ποιοτικό υπόβαθρο σε κάθε αξιολογούμενη πτυχή. 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας…

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για τις “Φοίνισσες” του Ευριπίδη, στην Πάφο, στη Λάρνακα και στη Δερύνεια

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο