Η Δήμητρα Σέργη εκθέτει τη δουλειά της στη Γκαλερί Κυπριακή Γωνιά

Η καλλιτέχνης  Δήμητρα Σέργη παρουσιάζει τη νέα της δουλειά με τίτλο «ΔΙΑΚΟΠΤΟΜΕΝΕΣ ΡΟΕΣ»
από 5 – 23 Σεπτεμβρίου 2023,
στη Γκαλερί Κυπριακή Γωνιά.

Η 2η ατομική έκθεση της Δήμητρας Σέργη, με τίτλο “ΔΙΑΚΟΠΤΟΜΕΝΕΣ ΡΟΕΣ”, προτείνει μια βόλτα μέσα από μια ζωντανή ροή φαντασίας σε πρακτικές χρωμάτων σε διάφορα είδη μέσων, που προκαλούν τον θεατή προς έναν οπτικό αφηγηματισμό.

Οι κινούμενοι συνδυασμοί των έργων μας προσκαλούν σε έναν διάλογο με το ερώτημα της συνεχούς ροής του χρόνου. Οι ροές των χρωμάτων μας επιτρέπουν να βρίσκουμε καινοτόμες λύσεις και να υπερβαίνουμε τις γραμμές και τα όρια της ζωής. Η Καλλιτέχνης προσεγγίζει τα προβλήματα με ανοιχτό τρόπο σκέψης και σκέφτεται μη συμβατικά σε διαδικασίες τέχνης.

Αναλαμβάνει τον κίνδυνο και την προσπάθεια να εξερευνήσει νέες ιδέες, πηγαίνει με τη ροή αλλά καταβάλλει την προσπάθεια να ωθήσει τα όρια της πέρα από αυτά και επιτρέπει στον εαυτό της να διακοπεί από τις ροές. Έχοντας τον εαυτό της μια απελευθερωμένη σκέψη, εμπνέεται από τις μη συμβατικές ροές και πλέει με ιδέες εναλλακτικής πραγματικότητας.

Σκέφτεται δημιουργικά και απαλλάσσεται από τις καταπιεστικές σκέψεις, αλλά αντίθετα ανθίζει με νέες ιδέες μέσω των χρωμάτων!

Ευαγόρας Βανέζης, Θεωρητικός Τέχνης:

Στη δεύτερη ατομική της έκθεση, η Δήμητρα Σέργη παρουσιάζει τόσο δισδιάστατα όσο και τρισδιάστατα έργα, με τα οποία συνεχίζει την εξερεύνηση της αφαιρετικής και διαισθητικής ζωγραφικής. Λειτουργώντας με μια πληθωρικά πολυσυλλεκτική αλλά και σχεδόν ιεροτελεστική μέθοδο, που επικεντρώνεται στη δημιουργία υφών με διαφορετικά υλικά και εργαλεία, η καλλιτέχνης δημιουργεί για την απελευθέρωση και την αποκάλυψη πτυχών του εσωτερικού εαυτού.

Προκαλώντας τα όρια της ζωγραφικής επιφάνειας, και δίνοντας μια γλυπτική υπόσταση στα έργα της διαμέσου της αναγλυφικότητας αλλά και της ζωγραφικής πάνω σε αντικείμενα, η καλλιτέχνης αναπτύξει μια σειρά έργων που εκτείνονται στο χώρο, δημιουργώντας μια ατμοσφαιρική κατανόηση της ζωγραφικής. Οι γεμάτες κίνηση συνθέσεις των έργων, μας προσκαλούν σε ένα διάλογο με το ζήτημα της συνεχούς ροής του χρόνου.

Κάθε έργο είναι μέρος μιας εσωτερικής, διαλογιστικής διαδικασίας αυτο-εξερεύνησης και φέρει μια μοναδικότητα, αφού εκφράζει τις διακυμάνσεις συγκεκριμένων διαθέσεων και συναισθημάτων μέσω της αντιπαραβολής και της διαφορετικής συγκέντρωσης μαλακών, παστέλ χρωμάτων και έντονων κόκκινων και μαύρων. Το αποτέλεσμα μπορεί να κατανοηθεί σαν εσωτερικά και φαντασιακά τοπία, όπου αποκαλύπτωνται συναισθήματα και επιθυμίες. 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΣΕΡΓΗ

Η Δήμητρα Σέργη γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1971. Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας στον κλάδο των Ξένων Γλωσσών και σπούδασε Τουριστικά στο Intercollege στην Κύπρο. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια σε αεροπορικές εταιρείες στην Κύπρο.

Έχει πάρει πτυχίο στις Καλές Τέχνες από το University of West of England του Bristol το 2014.Το 2019 εξέθεσε την πρώτη ατομική έκθεση της στη Γκαλερί Κυπριακή Γωνιά με τίτλο Εναλλακτικό Τοπίο.

Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις. Η ίδια έχει επιμεληθεί εκθέσεις και επίσης έχει φτιάξει κοστούμια για εικαστικό performance στην έκθεση ‘anima-animus’.

Ώρες επισκέψεων:

Δευτέρα – Παρασκευή: 10.00 π.μ. – 1.00 μ.μ. &  4.30 μ.μ. – 7.00 μ.μ.
Σάββατο:10.00 π.μ. – 1.00 μ.μ.

Εγκαίνια:
Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 7.30 μ.μ

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Δεν έπρεπε, εγώ ως καταναλωτής να γνώριζα σε τι αντιστοιχούν τα €26 του πιάτου…αν ήξερα ότι αντιστοιχούν στη μικροσκοπική μερίδα των 125 γραμμαρίων πρωτεΐνης δε θα παράγγελνα το πιάτο

Απλά επικοινωνώ μαζί σας για να θέσω ένα θέμα που νομίζω πρέπει να τύχει νομοθετικής ρύθμισης, το οποίο αφορά τα εστιατόρια. Οτιδήποτε φαγώσιμο αγοράζουμε από