Βροχή αστέρων Michelin στο Alasia boutique Hotel

Παρευρεθήκαμε στο πολυαναμενόμενο Four Hands Dinner με πρωταγωνιστές ένα από τους κορυφαίους σεφ στον κόσμο, τον με ένα αστέρι Michelin Gregoire Berger (Ossiano at Atlantis Hotel – Dubai) και τον βραβευμένο και executive chef του ξενοδοχείου Alasia, Κύπριο σεφ Chris Theofanous.

Το σκηνικό που στήθηκε, υπέρλαμπρο, μα συνάμα μυσταγωγικό και ρομαντικό, με τους οικοδεσπότες, τον Ζήνωνα, τον Νίκο, την Ντία και τα παιδιά τους να αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά ότι το κράμα φιλοξενίας και επαγγελματισμού που τους χαρακτηρίζει σε βάθος, είναι τελικά αυτό που επιζητεί ο κάθε θαμώνας.

Όταν μάλιστα γνωρίζεις ότι οι οινοσυμποσιαστές έχουν καταφτάσει από κάθε πόλη του νησιού – ακόμη και από το εξωτερικό – τότε ναι, καλείσαι να συναντήσεις τις προσδοκίες τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όπως για παράδειγμα την ενεργό παρουσία δυο Οινοχόων, με τον βραβευμένο στην 10η θέση στον κόσμο Σωτήρη Νεοφυτίδη (The Best Sommelier of the World ‐ 7 ως 12 Φεβρουαρίου 2023 – Παρίσι ) να έχει αναλάβει το οινικό πάντρεμα των αριστοτεχνικών φαγητών των δύο σεφ.

Το Degustasion menu, συγκλονιστικό με κάθε σημασία της λέξης, πάντοτε συγκρινόμενο με εστιατόρια που έχουν στην φαρέτρα τους 1 μέχρι 3 αστέρια Michelin και άφθονους πόντους στα ομοτάξιά τους βραβεία εστίασης, Gault & Millau. Ένα μενού 15 απαστραπτόντων γαστρονομικών “στιγμών” – ναι, καλά διαβάσατε 15 πιάτων – δομημένα όλα τους με την αφρόκρεμα των πρώτων υλών, αλλά πρωτίστως, συγκροτημένα σε γεύσεις και αρώματα, που όμοιά τους δεν έχουμε ξαναγευτεί.

Η παρουσίαση του κάθε πιάτου, απλά συγκλονιστική, οι τεχνικές πρωτοπόρες και η επίγευση λεπτή και ταξιδιάρικη. Από Γαλλία, μέχρι Ιαπωνία και από τη στεριά στα βάθη του ωκεανού. Βασιλικό περιστέρι,  χαβιάρι,  galangal, χτένια με dashi, kimchi και πεσκανδρίτσα οι μεγάλοι πρωταγωνιστές των εδώδιμων έργων τέχνης. Οι άλλοι πρωταγωνιστές, ο Chris και ο Gregoire, o Gregoire και ο Chris, εμφανίστηκαν μπροστά μας στο τέλος. Σεμνά και ταπεινά, όχι για να εισπράξουν τα συγχαρητήρια και το θερμότατο χειροκρότημα των θαμώνων, που ειλικρινά δεν σταματούσε με τίποτα.

Απλά για να ευχαριστήσουν τον καθένα από εμάς που παρευρέθηκε σε ένα gastro event που προστέθηκε κι αυτό στις χρυσές σελίδες του Alasia boutique hotel, αλλά και ολάκερου του νησιού. 

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Δεν έπρεπε, εγώ ως καταναλωτής να γνώριζα σε τι αντιστοιχούν τα €26 του πιάτου…αν ήξερα ότι αντιστοιχούν στη μικροσκοπική μερίδα των 125 γραμμαρίων πρωτεΐνης δε θα παράγγελνα το πιάτο

Απλά επικοινωνώ μαζί σας για να θέσω ένα θέμα που νομίζω πρέπει να τύχει νομοθετικής ρύθμισης, το οποίο αφορά τα εστιατόρια. Οτιδήποτε φαγώσιμο αγοράζουμε από