![](https://fineanddine.com.cy/wp-content/uploads/2024/07/Νίκος-Πορτοκάλογλου-copy-300x142.jpg)
Θες να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου με ένα άκρως καλοκαιρινό καρπάτσιο; Ακολούθα κατά γράμμα τις οδηγίες του chef Ηλία Αριστοτέλους (executive chef Pralina Experience και Pinolo), άνοιξε μια φιάλη Sauvignon Blanc ή ένα Albarino και καλή σου όρεξη.
* Η μαρμάντα είναι μια μεγαλόσωμη ποικιλία ντομάτας, με σαρκώδη υφή και μέτρια οξύτητα. Ιδιαίτερα αρωματική και με δυνατή επίγευση.
ΥΛΙΚΑ
3 ντομάτες Μαρμάντες
1 σπαράγγι
2 μικρά παντζάρια προβρασμένα
4 ντοματίνια
8 τρυφερά κλωναράκια κρίταμο σε ξύδι
1 κρητικό παξιμάδι
7-8 φυλλαράκια baby ρόκα
6 μικρά φύλλα βασιλικού
50g κρέμα Φέτας
Μικρά φύλλα παντζαριού
30g ελαιόλαδο
20ml βαλσάμικο λευκό ξίδι
10g παλαιωμένο βαλσάμικο ξίδι
Ανθός αλατιού
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κυπριακή Ρίγανη
ΚΡΕΜΑ ΦΕΤΑΣ – ΜΕΘΟΔΟΣ
Τοποθετούμε στο mixer μας 50g φέτας και 15ml κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να γίνει κρέμα. Τοποθετώ την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και τη διατηρώ στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
ΜΕΘΟΔΟΣ
Τοποθετούμε όμορφα σε κύκλο, στη βάση του πιάτου, λεπτές ροδέλες από τη ντομάτα μαρμάντα. Κόβουμε τα ντοματίνια και τα τοποθετούμε σε διαφόρα σημεία πάνω από τις ντομάτες. Αλατίζουμε τις ντομάτες πριν βάλουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Σε σακούλα ζαχαροπλαστικής βάζουμε την κρέμα φέτας και την τοποθετούμε σε διάφορα σημεία πάνω από τις ντομάτες .
Με αποφλοιωτή βγάζουμε 4-5 λεπτές φλοίδες από το σπαράγγι και τις βάζουμε πάνω από τις ντομάτες.
Το ίδιο κάνουμε και με τα μικρά παντζάρια, την μικρόφυλλη ρόκα και τα φύλλα βασιλικού.
Σπάζουμε κρητικό παξιμάδι σε μικρά κομμάτια και το μαρινάρουμε με ελαιόλαδο φρέσκια ρίγανη και λευκό βαλσάμικο.
Ρίχνουμε, τέλος, λίγο ελαιόλαδο και λευκό βαλσάμικο ξίδι πάνω στο καρπάτσιο και διανθίζουμε με τα παντζαρόφυλλα και με τα φυλλαράκια βασιλικού.
Τελειώνουμε το πιάτο μας με μια κουταλιά παλαιωμένο βαλσμάμικο ξίδι και είμαστε έτοιμοι να το απολαύσουμε με τους φίλους μας.
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, κατεβαίνει ξανά στο νησί μας σε λίγες μέρες για να μας τραγουδήσει τις μεγαλύτερές του επιτυχίες. Στο ρεπερτόριό του και με ιδιαίτερη
Δεκαπέντε χρόνια συνεχούς παρουσίας στα γαστρονομικά δρώμενα του τόπου, γιορτάζει η ταβέρνα Παλιομούχταρος και το πανηγυρίζει δεόντως. Την Τετάρτη 7 Αυγούστου ο σεφ της βραβευμένης
Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα
Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο
Φρεσκο-αλιευμένο κυπριακό τονάκι και καρπούζι, ντόπιο και ζουμερό, σε μια συνταγή που θα κάνει θραύση. Απλά ακολούθησε τις οδηγίες της chef de partie του εστιατορίου