FISHKARDO.  Έπλευσε στην Κεφαλονιά ο Λευτέρης Λαζάρου και εντυπωσιάζει (video)

(By Food critic Nick Andrew)  

Ο βραβευμένος με ένα αστέρι Michelin, chef Λευτέρης Λαζάρου (εστιατόριο Βαρούλκο) έχει βάλει το εστιατορικό του στίγμα και στο μεγαλύτερο νησί του Ιουνίου, στην Κεφαλονιά και ήδη έχει εισπράξει διθυραμβικά σχόλια.

Δε θα περιμέναμε φυσικά κάτι λιγότερο από ένα άνθρωπο που “ξέρει” το ψάρι, όπως κανείς άλλος, αλλά και από ένα chef που γνωρίζει πώς θα αναγάγει σε γαστριμαργική τέχνη τους κάρπους της θάλασσας και όχι μόνο.

Η θάλασσα, ολάκερη μπροστά σου στο νέο του εστιατορικό εγχείρημα, στο κομψό Fishkardo, που φυσικά βρίσκεται στο μαγευτικό Φισκάρδο, σε μια από τις πιο ειδυλλιακές περιοχές του νησιού. Οι προτάσεις του Λευτέρη Λαζάρου, θα σου θυμίσουν τα κλασικά πιάτα του, που τόσο έχεις αγαπήσει, αλλά στο Fishkardo θα δοκιμάσεις και τα νέα του δημιουργικά πιάτα, που εγγυημένα θα εξιτάρουν κι αυτά με τη σειρά τους, τους γευστικούς σου κάλυκες.

Για αυτό βάλε στα υπόψη την ψαρόσουπα με κρέμα μπακαλιάρου, τις γαρίδες με μπρινουάζ λαχανικών, τα φιλέτα πεσκανδρίτσας, το καρπάτσιο λαβράκι με πέρλες yuzu και φυσικά τις μαρινάτες μπάμιες και σταμναγκάθι.

Δε φεύγεις αν δε δοκιμάσεις το καλαμάρι με πέστο βασιλικού σε φωλιά πατάτας, με κονφί ντομάτας και παρμεζάνα, μα και δε λες όχι στις σκορδάτες, σβησμένες με κρασί Ρομπόλα, γαρίδες ή στο λεμονάτο φιλέτο ψαριού με αγκινάρες, αρακά και ζωμό από πετρόψαρα. Η λίστα με εξαίρετους ελληνικούς οίνους πλαισιώνει ιδανικά τις δημιουργίες του κορυφαίου chef.

www.fishkardo.gr

Fishkardo, Παραλία Φισκάρδου, Κεφαλονιά

Photography: Konstantinos Sofikitis

Videography: Vassilis Goutis

Concept & Production : Christiana Darmi

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Pelagos. Έρωτας από την πρώτη μπουκιά (Anassa Hotel)

Έρωτας, φυσικά και η διαδρομή για να φτάσεις από την είσοδο του εμβληματικού ξενοδοχείου, μέχρι και τον γαστρονομικό σου προορισμό. Μονοπάτια, κρυμμένα κυριολεκτικά μέσα στο