Ginger: Το must visit fine dining  εστιατόριο στον Πρωτάρα

(Restaurant review by Nick Andrew)
 
Βάλε στο GPS σου το by the sea πεντάστερο Sunrise Jade hotel και πριν ανέβεις στον πρώτο όροφο, απόλαυσε ένα ποτήρι Prosecco στη βεράντα του Jade με θέα, το γαλάζιο της θάλασσας και του ουρανού, σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία του Πρωτάρα.
 
Το τραπέζι σου στο μινιμαλιστικό Ginger, έτοιμο για να πάρεις θέση με αφ’ υψηλού τώρα θέα του πολυποίκιλου υδάτινου κόσμου που έχει δημιουργηθεί στους κήπους του ξενοδοχείου που προεκτείνονται μέχρι και το παραλιακό μέτωπο. Ο ευγενέστατος μετρ θα δώσει και σε εσένα, σαν και του λόγου μας, την διεθνούς κουζίνας, κάρτα του εστιατορίου η οποία φέρει την υπογραφή του βραβευμένου executive chef των Sunrise Hotels, Αντώνη Αττούνη.
 
Σε ορθότατη θερμοκρασία και όμορφο ποτήρι, σερβιρίστηκε και ο ροζέ προβηγκιακός μας οίνος που συνδυάστηκε υπέροχα με το φρεσκότατο καρπάτσιο λαυράκι με φρέσκο μάνγκο και αυγά άγριου σολομού που έφτιαξε για μας ο head chef του εστιατορίου Λευτέρης Χατζήζαχαριας. Εξαιρετικά και τα χειροποίητα vegan dim sum με soya sauce, ginger και sesame oil, αλλά οι καραβίδες που έχουν τυλιχθεί σε κανταΐφι και παντρεύτηκαν με κρέμα τρούφας,  μπισκ γαρίδας και λάδι άνηθου.
 
Αλλαγή πιάτων για το sharing με τους φίλους και των κυρίως πιάτων,  με πρώτο να φτάνει αυτό με θεικό μαύρο μπακαλιάρο και τεριγιάκι, ακολουθούμενο από ένα πιάτο που σίγουρα θα ζητήσω και στην επόμενή μου επίσκεψη.
 
Το όμορφα σοτέ λαυράκι με Asian sauce, bok choy και μανιτάρια shitake, που εντυπωσίασε τους αισθητήρες ολονών με τις ποικίλες υφές και την ισορροπία της γεύσης και των αρωμάτων.Ύστατο πιάτο που πήρε πολύ ψηλή βαθμολογία για την ποιότητα της πρώτης ύλης και το τρυφερό καρέ αρνιού, με σοταρισμένα κρεμμύδια και ζωμό μαύρου σκόρδου.
 
 
Η βραδιά της δικιάς μας παρέας τελείωσε και αυτή τη βραδιά, γλυκά, ειδικά όταν στην γλυκοαλχημιστική κάρτα εντοπίσαμε το παραδοσιακό μιλφέιγ με καραμελωμένο αμύγδαλο, το φασαριόζικο στην παρασκευή του Opera  με πιστάτσιο και το υπέρτατο γλυκό για εμένα, το Pineapple coconut sensation, που εγώ αμέσως μετά την πρώτη μπουκιά το ονόμασα summer by the sea. 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας…

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για τις “Φοίνισσες” του Ευριπίδη, στην Πάφο, στη Λάρνακα και στη Δερύνεια

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο