
Είμαι σίγουρη ότι παρόμοιες συνεντεύξεις για πρόσληψη σε εστιατόριο, γίνονται καθημερινά. Όμως θα παρακαλούσα αν έχετε την καλοσύνη να αναρτήσετε ένα απόσπασμα της προσωπικής συνέντευξης ενός 28χρονου Κύπριου, μαζί με εμένα που ηγούμαι του τμήματος Human resources σε αλυσίδα εστιατορίων.
Στόχος είναι να προβληματιστούμε όλοι. Γονείς, κοινωνία, κράτος, δάσκαλοι, εστιάτορες, ξενοδόχοι…. Κάτι πάει Χ στην όλη εξίσωση, το οποίο δυστυχώς δεν μπορούμε εύκολα να το παλέψουμε.
(Όπου H.R – Συνεντευξιαστής και όπου Σ – Συνεντευξιαζόμενος)
H.R – Έχεις ξαναδουλέψει σε εστιατόρια;
Σ – Όχι, αλλά δεν είναι δουλειά νομίζω που θέλει εμπειρία. Το μόνο που σίγουρα δε θα ήθελα να κάνω είναι να κρατώ δίσκο με ποτήρια. Δοκίμασα μια δυο φορές σπίτι και μου έπεφταν.
H.R – Μάλιστα. Μην ανησυχείς……Υπάρχουν επαγγελματίες εκπαιδευτές στον Όμιλό μας που θα σας διδάξουν τα πάντα.
Σ – Οκ. Αλλά δίσκο δε θα ήθελα να κρατώ.
H.R – Να το δούμε κι αυτό. Να σε ενημερώσω επίσης ότι ο Όμιλός προσφέρει πενθήμερη εργασία.
Σ – Γουάο. Τέλεια.
H.R – Ο βασικός μισθός είναι……. , τα tips είναι πολύ καλά, προσφέρεται καθημερινά φαγητό και κάποια συγκεκριμένα ποτά …..
Σ – Μα άλλου δίνουν περισσότερα.
H.R – Αν είχατε κάποια εμπειρία σίγουρα θα το βλέπαμε διαφορετικά. Στους έξι μήνες όμως θα ξαναδούμε το θέμα του μισθού.
Σ – Θα ήθελα επίσης να σημειώσετε ότι δε θα ήθελα να δουλεύω όλα τα σαββατοκύριακα. Αν είναι τα 2 μόνο.
H.R – Ξέρετε κύριε……..η περισσότερη δουλειά στα εστιατόρια είναι τα σαββατοκύριακα. Άρα εκείνες τις μέρες χρειαζόμαστε σχεδόν όλο το δυναμικό μας. Σίγουρα όμως ένα Σάββατο και μια Κυριακή το μήνα, το κανονίζουμε να έχετε off.
Σ – Και κάτι άλλο ακόμη. Έχω πρόσφατα δημιουργήσει μια σχέση με ένα κορίτσι και δε θα ήθελε, μου είπε να λείπω όλα τα βράδια. Αν είναι μπορώ να δουλεύω πρωινά π.χ μέχρι τις 16.00;
H.R – Να το δούμε κι αυτό. Σας ευχαριστώ πολύ. Θα σας ενημερώσουμε.
No comment
Πείτε μας την άποψη σας στα comments:






Σας γράφω με ειλικρίνεια και αρκετή απογοήτευση, λίγους μόλις μήνες πριν ανοίξει το εστιατόριό μου στη Λευκωσία, τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Πίστευα ότι το μεγαλύτερο άγχος

Γιορτινή ατμόσφαιρα, κομψός σχεδιασμός και ξεχωριστές γλυκές προτάσεις Σε γιορτινό κλίμα και χριστουγεννιάτικη διάθεση άνοιξε ξανά τις πόρτες του στη Λεμεσό το ζαχαροπλαστείο Pralina την

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας, γεμάτη χαρά, αρώματα και διεθνείς επιρροές, ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο διήμερο γαστρονομικό event που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Cor Gastronomy. Ένα υψηλού

Η UNESCO έκανε ένα ιστορικό βήμα, ανακηρύσσοντας την ιταλική κουζίνα ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας. Πρόκειται για μια απόφαση με ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς για
