Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, ξεκινά συναρπαστικά τη νέα χρονιά

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, ξεκινά τη Νέα Χρονιά καλωσορίζοντας στο πόντιουμ τον Επίτιμο Μαέστρο της, Άλκη Μπαλτά, για να διευθύνει ένα άκρως ενδιαφέρον πρόγραμμα με έργα από το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα.

Πέραν από κορυφαίος πιανίστας, ο Νικόλας Οικονόμου ήταν ταλαντούχος και ως συνθέτης. Η ορχήστρα περήφανα παρουσιάζει τέσσερα κομμάτια από τις 16 Σπουδές για παιδιά με τίτλο Childhood Whims, ενορχηστρωμένα ειδικά για το παρόν πρόγραμμα από τον Άλκη Μπαλτά.

Το έργο The Four Temperaments του Paul Hindemith, είναι γνωστό τόσο ως έργο κοντσέρτου όσο και ως μουσική για το νεοκλασικό μπαλέτο που του ανέθεσε ο χορογράφος George Balanchine για το Ballet Society της Νέας Υόρκης. Το έργο θα ερμηνεύσει ως σολίστ η πιανίστα Βίκυ Στυλιανού.

Ο Άλκης Μπαλτάς περιγράφει το έργο του Μουσική για Νέους ως «μία σύνθεση που απευθύνεται και σε όσους ακροατές παραμένουν πάντα με νεανική ψυχική διάθεση, ανεξαρτήτως ηλικίας».

Το αποκορύφωμα της βραδιάς θα είναι αναμφίβολα το Cantus Arcticus ή Κοντσέρτο για πουλιά και ορχήστρα του Φινλανδού συνθέτη Einojuhani Rautavaara που θα ακουστεί σε παγκύπρια πρεμιέρα. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο και υποβλητικό έργο που ενσωματώνει ηχογραφημένους ήχους από πουλιά του αρκτικού κύκλου.

Νικόλας Oικονόμου: Tέσσερα κομμάτια από το έργο Childhood Whims (ενορχ.: Άλκης Μπαλτάς)

Paul Hindemith: The Four Temperaments για σόλο πιάνο και έγχορδα

Άλκης Μπαλτάς: Μουσική για Νέους

Einojuhani Rautavaara: Cantus Arcticus «Κοντσέρτο για πουλιά και ορχήστρα», έργο 61 (Παγκύπρια Πρεμιέρα)

Βίκυ Στυλιανού – πιάνο

Άλκης Μπαλτάς – μαέστρος

Υποστηρικτές: Θέατρο Ριάλτο, Δήμος Πάφου

Ζώνη Α: €18 / 14 & Ζώνη Β: €13 / 10

Μειωμένο: Υποστηρικτές, μαθητές, στρατιώτες, φοιτητές, συνταξιούχοι, πολύτεκνες και πενταμελείς οικογένειες με παρουσίαση ταυτότητας.

Δωρέαν είσοδος σε άτομα με αναπηρίες.

Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου, 2024
Διάρκεια: 90′
Θέατρο Ριάλτο
Για κράτηση θέσης πάτησε ΕΔΩ

Πληροφορίες άρθρου από ιστοσελίδα Ριάλτο 

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Δεν έπρεπε, εγώ ως καταναλωτής να γνώριζα σε τι αντιστοιχούν τα €26 του πιάτου…αν ήξερα ότι αντιστοιχούν στη μικροσκοπική μερίδα των 125 γραμμαρίων πρωτεΐνης δε θα παράγγελνα το πιάτο

Απλά επικοινωνώ μαζί σας για να θέσω ένα θέμα που νομίζω πρέπει να τύχει νομοθετικής ρύθμισης, το οποίο αφορά τα εστιατόρια. Οτιδήποτε φαγώσιμο αγοράζουμε από