Αυτό ήταν το μενού φαγητού πρώτης θέσης στον Τιτανικό το βράδυ του απόπλου του

Σας έχουμε ένα μενού 111 χρόνων και μάλιστα από το διασημότερο, για πολλούς ναυάγιο στον κόσμο, αυτό του Τιτανικού. Το εν λόγω τυπωμένο μενού, κατά τα φαινόμενα αποτελεί και το μοναδικό που έχει διασωθεί.

Φωτογραφία: Henry Aldridge and Son Ltd

Ελαφρώς μόνο κατεστραμμένο από το νερό, αναμένεται ότι θα αποτελέσει ένα από τα πιο πολυπόθητα αντικείμενα προς δημοπράτηση το ερχόμενο Σάββατο σύμφωνα με τον βρετανικό οίκο δημοπρασιών Henry Aldridge and Son Ltd ο οποίος ευελπιστεί να τσεπώσει 70 000 αγγλικές στερλίνες.

Στο μενού αναγράφονται λεπτομερώς τα πλουσιοπάροχα εδέσματα των θαμώνων της πρώτης θέσης το πρώτο βράδυ, κατά τον απόπλου του Τιτανικού από το Μπέλφαστ, στα οποία οι πελάτες του μοιραίου πλοίου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν στρείδια, σούπα κονσομέ, σολομό με σος ολαντέζ, αρνάκι γάλακτος με σάλτσα δυόσμου ή βοδινό φιλέτο a la Victoria.

Στις επιλογές του μενού που εμφανώς στηρίζεται στη γαλλική κουζίνα και το sirloin με κρέμα από χρένα, το ψητό κοτόπουλο με σάλτσα ψωμιού και η πάπια με σος από κρασί Port. Ο επίλογος γραφόταν με γαλλικό παγωτό, πουτίγκα Victoria, σοκολατάκια, ίσως, μόκκας και τάρτα Bourdaloue, μάλλον εμπνευσμένη από τη δημιουργία του Γάλλου pastry chef το 1909 Coquelin στην πατισερί Bourdalou στο Παρίσι.

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας…

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για τις “Φοίνισσες” του Ευριπίδη, στην Πάφο, στη Λάρνακα και στη Δερύνεια

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο