![](https://fineanddine.com.cy/wp-content/uploads/2024/07/Νίκος-Πορτοκάλογλου-copy-300x142.jpg)
Σας έχουμε ένα μενού 111 χρόνων και μάλιστα από το διασημότερο, για πολλούς ναυάγιο στον κόσμο, αυτό του Τιτανικού. Το εν λόγω τυπωμένο μενού, κατά τα φαινόμενα αποτελεί και το μοναδικό που έχει διασωθεί.
Φωτογραφία: Henry Aldridge and Son Ltd
Ελαφρώς μόνο κατεστραμμένο από το νερό, αναμένεται ότι θα αποτελέσει ένα από τα πιο πολυπόθητα αντικείμενα προς δημοπράτηση το ερχόμενο Σάββατο σύμφωνα με τον βρετανικό οίκο δημοπρασιών Henry Aldridge and Son Ltd ο οποίος ευελπιστεί να τσεπώσει 70 000 αγγλικές στερλίνες.
Στο μενού αναγράφονται λεπτομερώς τα πλουσιοπάροχα εδέσματα των θαμώνων της πρώτης θέσης το πρώτο βράδυ, κατά τον απόπλου του Τιτανικού από το Μπέλφαστ, στα οποία οι πελάτες του μοιραίου πλοίου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν στρείδια, σούπα κονσομέ, σολομό με σος ολαντέζ, αρνάκι γάλακτος με σάλτσα δυόσμου ή βοδινό φιλέτο a la Victoria.
Στις επιλογές του μενού που εμφανώς στηρίζεται στη γαλλική κουζίνα και το sirloin με κρέμα από χρένα, το ψητό κοτόπουλο με σάλτσα ψωμιού και η πάπια με σος από κρασί Port. Ο επίλογος γραφόταν με γαλλικό παγωτό, πουτίγκα Victoria, σοκολατάκια, ίσως, μόκκας και τάρτα Bourdaloue, μάλλον εμπνευσμένη από τη δημιουργία του Γάλλου pastry chef το 1909 Coquelin στην πατισερί Bourdalou στο Παρίσι.
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, κατεβαίνει ξανά στο νησί μας σε λίγες μέρες για να μας τραγουδήσει τις μεγαλύτερές του επιτυχίες. Στο ρεπερτόριό του και με ιδιαίτερη
Δεκαπέντε χρόνια συνεχούς παρουσίας στα γαστρονομικά δρώμενα του τόπου, γιορτάζει η ταβέρνα Παλιομούχταρος και το πανηγυρίζει δεόντως. Την Τετάρτη 7 Αυγούστου ο σεφ της βραβευμένης
Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα
Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο
Φρεσκο-αλιευμένο κυπριακό τονάκι και καρπούζι, ντόπιο και ζουμερό, σε μια συνταγή που θα κάνει θραύση. Απλά ακολούθησε τις οδηγίες της chef de partie του εστιατορίου