Ελληνική συμμετοχή στον παγκόσμιο διαγωνισμό αρτοποιίας “THE iba CUP OF BAKERS 2023”,   στο Μόναχο

Στις 22-24 Οκτωβρίου 2023, διεξάγεται ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Αρτοποιίας, στις εγκαταστάσεις της κορυφαίας παγκόσμιας έκθεσης για τη βιομηχανία ψωμιού και ζαχαροπλαστικής, στο Μόναχο της Γερμανίας.

O iba UIBC Cup of Bakers 2023, είναι ένας διεθνής διαγωνισμός, όπου οι καλύτεροι αρτοποιοί από 12 διαφορετικές χώρες, όπως το Περού, η Ιαπωνία, η Γαλλία, η Κίνα, η Ελλάδα, η Γερμανία, η Κορέα, η Ισλανδία, το Μεξικό, η Βραζιλία, της Χιλή και η Ιταλία, θα διαγωνιστούν για το χρυσό μετάλλιο.

Ο διαγωνισμός θα περιλαμβάνει ομάδες, απαρτιζόμενες από 2 άτομα η κάθε μία και οι διαγωνιζόμενοι, θα αντιμετωπίσουν την πρόκληση μπροστά σε μία επιτροπή, απαρτιζόμενη από εξειδικευμένους Αρτοποιούς.

Η συμμετοχή και η εκπροσώπηση της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας στον διαγωνισμό αυτόν, θα συμπεριλαμβάνει δύο αρτοποιούς: τον Χάρη Παπαλίτσα και τον Δημήτρη Φραγκογιάννη.

Ο Χάρης και ο Δημήτρης, είναι δύο νέοι Έλληνες αρτοποιοί, που παρόλο το νεαρό της ηλικίας τους, έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν στο πεδίο τους.

Η πειθαρχία τους και η τεχνογνωσία τους πάνω στην τέχνη της αρτοποιίας, τους έχουν καταξιώσει ως 2 από τους πιο γρήγορα ανερχόμενους αρτοποιούς στην Ελλάδα.

Στην προσπάθειά τους αυτή, προπονητής τους θα είναι ο Γάλλος Chef Boulanger Stephane Ollivier, από τη γαλλική σχολή Ecole Ritz Escoffier του θρυλικού ξενοδοχείου Ritz Paris.

Ο Stephane Ollivier, εισήλθε στον κόσμο των πολυτελών ξενοδοχείων το 2014, συνεργαζόμενος στο ξενοδοχείο Plaza Athénée στο Παρίσι πρώτα και, στη συνέχεια, στο ξενοδοχείο Métropole στο Μονακό το 2015, ως Head Bakery Chef, για το γαστρονομικό εστιατόριο του Γάλλου σεφ Joel Robuchon.

Το 2016, ο Stephane αποφασίζει να επιστρέψει στο Παρίσι, όπου και εντάσσεται στην ομάδα των κύριων στελεχών του ξενοδοχείου Ritz Paris. Αυτή η εμπειρία, του επέτρεψε να αποκτήσει νέες γνώσεις και δεξιότητες. 

Ταυτόχρονα, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο ως στενός συνεργάτης του Pastry Chef Francoise Perret σε πολλά έργα, όπως η επαναλειτουργία του γαστρονομικού εστιατορίου L’Espadon το 2016, καθώς και η δημιουργία του ζαχαροπλαστείου “Ritz Paris Le Comptoir”, αναλαμβάνοντας τα αρτοσκευάσματα.

Η δήλωση της ελληνικής συμμετοχής στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, είχε εγκριθεί από τη Γερμανική επιτροπή το 2019, για τον διαγωνισμό που θα γινόταν το 2020. Οι περιορισμοί όμως λόγω του Covid-19, απέτρεψαν τη διεξαγωγή του διαγωνισμού για 3 συνεχόμενες χρονιές. Φέτος, είναι η πρώτη επαναλειτουργία του, ύστερα από την περίοδο αυτή.

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας…

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για τις “Φοίνισσες” του Ευριπίδη, στην Πάφο, στη Λάρνακα και στη Δερύνεια

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο