![](https://fineanddine.com.cy/wp-content/uploads/2024/07/Νίκος-Πορτοκάλογλου-copy-300x142.jpg)
Μεσόγειος και Ελλάδα, Ελλάδα και Μεσόγειος. Η Ελληνική κουζίνα έχει πάρει τη δεύτερη θέση ως η καλύτερη και η πιο αγαπητή κουζίνα στον κόσμο. Έχει ξεπεραστεί μόνο από μια χώρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η δεύτερη θέση βρίσκεται και μακριά από την χώρα με την “καλύτερη” κουζίνα. Με βάση τις ψήφους του κοινού, τις οποίες μάζεψε η σελίδα “TasteAtlas”, η Ελλάδα έρχεται δεύτερη με 4,69 και η Ιταλία πρώτη με 4,72.
Ας βάλουμε όμως τους αριθμούς στην άκρη, γιατί αυτή είναι μια σημαντική νίκη για την Ελλάδα.
Έχουμε αρκετά για να είμαστε περήφανοι και η κουζίνα μας είναι αναμφίβολα σίγουρα ένα από αυτά. Γύρος, σουβλάκια, μουσακάς, ελληνική σαλάτα, φέτα, γεμιστά, σαγανάκι,
σπανακόπιτα, τζατζίκι και ελληνικό λάδι είναι μόνο κάποια από αυτά. Η Ελληνική κουζίνα φωνάζει “Μεσόγειος”, και είναι γνωστό μέσα από έρευνες πως η μεσογειακή διατροφή καθίσταται μια από τις πιο ή και η πιο υγιεινή διατροφή στο κόσμο.
Το γεγονός ότι η Ελλάδα παίρνει την αναγνώριση αυτή είναι εξαιρετικά χαρμόσυνη είδηση και μας ανοίγει την όρεξη για φαγητό, Ελληνικό βέβαια.
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, κατεβαίνει ξανά στο νησί μας σε λίγες μέρες για να μας τραγουδήσει τις μεγαλύτερές του επιτυχίες. Στο ρεπερτόριό του και με ιδιαίτερη
Δεκαπέντε χρόνια συνεχούς παρουσίας στα γαστρονομικά δρώμενα του τόπου, γιορτάζει η ταβέρνα Παλιομούχταρος και το πανηγυρίζει δεόντως. Την Τετάρτη 7 Αυγούστου ο σεφ της βραβευμένης
Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα
Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο
Φρεσκο-αλιευμένο κυπριακό τονάκι και καρπούζι, ντόπιο και ζουμερό, σε μια συνταγή που θα κάνει θραύση. Απλά ακολούθησε τις οδηγίες της chef de partie του εστιατορίου